Отидете към основна версия

1 765 16

Инженер на Boeing призна за сериозни дефекти на 787 Dreamliner

  • 787 dreamliner-
  • boeing-
  • фюзелаж-
  • проблеми

Те са свързани с фюзелажа на машините

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Инженер от американската корпорация Boeing съобщи за наличието на сериозни дефекти във фюзелажите на далечни самолети Boeing 787 Dreamliner.

Специалистът Сам Салехпур описа твърденията си в интервю за The New York Times и документи, изпратени до Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA). Проблемите са възникнали от промени в процеса на инсталиране и закрепване на големи секции на фюзелажа на поточната линия. Според него фюзелажът на Boeing 787 Dreamliner е доставен за сглобяване в няколко части от различни производители, като тези части имат различна форма на ставите.

FAA потвърди пред вестника, че агенцията проучва обвиненията на Салехпур, който е работил в Boeing повече от 10 години. Изданието не уточнява дали в момента той е служител на корпорацията.

В края на март пресслужбата на Boeing съобщи, че главният изпълнителен директор на корпорацията Дейвид Калхун ще напусне поста си в края на 2024 г. поради технически проблеми и инциденти с авиокомпаниите. Калхун в писмо до служителите на Boeing каза, че януарският инцидент с Boeing 737 MAX на Alaska Airlines, който се разхерметизира и направи аварийно кацане малко след излитане и загуби част от фюзелажа, „е повратна точка“. за корпорация.

След този инцидент FAA нареди временно спиране на експлоатацията на този тип самолети и извършване на проверки. Те продължиха шест седмици и засегнаха Boeing и Spirit AeroSystems, които произвеждат фюзелажа на самолета. През март The New York Times съобщи, че Boeing е провалил 33 от 89 проверки на FAA.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини