Отидете към основна версия

1 515 12

Още западни инвестиции в украинската икономика

  • швеция-
  • украйна-
  • инвестиции

Швеция ще внесе допълнителни 28 млн. USD в правителствената агенция Swedfund

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Шведското правителство възнамерява да внесе допълнителни 300 милиона крони (28 млн. USD) в правителствената агенция Swedfund, която се занимава с инвестиции в икономиките на други страни, за да увеличи инвестициите в Украйна, съобщава Министерството на сътрудничеството и външната търговия.

В съобщението се казва, че помощта за Украйна е един от основните приоритети на правителството и подкрепящите го партии.

"Допълнителен капитал в размер на 300 милиона крони допринася за развитието на силна и устойчива икономика в Украйна. Swedfund вече е важен участник в сътрудничеството за развитие на Швеция с други страни. Чрез увеличаване на капитала ние увеличаваме възможностите за инвестиции в тази страна и укрепваме способността ѝ да устои и да се възстанови“, коментира министърът на сътрудничеството и външната търговия Йохан Форсел.

Кабинетът на министрите предлага парламентът да го упълномощи да вземе решение за увеличаване на капитала с максимум 300 милиона крони за инвестиции в украинската икономика през 2024 г.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.

Свързани новини