Отидете към основна версия

4 595 54

Украйна поиска спешна помощ от Европа

  • киев-
  • украйна-
  • европа-
  • ток-
  • дефицит-
  • помощ

Причината е недостиг на електроенергия

Снимка: ЕРА/БГНЕС

В украинската енергийна система има недостиг. Докарана е спешна помощ от Европа. Това съобщи националната енергийна компания Ukrenergo. "През сутрешните и следобедни часове диспечерският център привлича аварийна помощ от енергийните системи на европейските страни“, се казва в съобщение в Telegram на канала „Укренерго“. Причина за дефицита е повреда в енергийните съоръжения.

Компанията предупреди, че от 18:00 до 22:00 часа местно време ще се използват графици за ограничаване на захранването за бизнеса и индустрията. Тези мерки няма да засегнат предприятията от отбранителната промишленост. В Харковска област все още са в сила ограниченията за битови потребители.

През последната седмица няколко съоръжения за производство и пренос на електроенергия бяха повредени в Украйна. Най-тежката ситуация се е развила в Харков; там вече няколко пъти са използвани аварийни и аварийни прекъсвания на електрозахранването. Украинците са призовани да пестят енергия и да не използват енергоемки уреди по време на пиковите часове на натоварване.

Украйна наскоро привлече спешна помощ от чужбина, за да покрие недостига в своите електрически мрежи и да осигури стабилна работа на енергийната система. Преди обаче това се случваше само по време на пиковите часове на натоварване.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 30 гласа.

Свързани новини