Отидете към основна версия

1 373 2

Google си избра Индия за производство на смартфони

  • google-
  • pixel-
  • индия-
  • производство

Моделът Pixel ще се прави в Тамил Наду

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Google планира да инвестира милиарди долари в създаването на производство на смартфони от серията Pixel в щата Тамил Наду в Южна Индия, съобщи аг. Bloomberg, позовавайки се на свои източници.

Google, която е част от конгломерата Alphabet, обяви планове за стартиране на производство на смартфони в Индия през есента на 2023 г., но тогава не предостави подробности, включително местоположението на завода. Беше отбелязано само, че началото на производството е планирано за 2024 г.

Според Bloomberg, представители на държавното правителство наскоро са посетили Съединените щати, където са се срещнали с ръководството на американска компания. В резултат на това технологичният гигант избра Тамил Наду, където също произвежда своите смартфони Apple. Google ще сглобява своите продукти там в партньорство с Foxconn, която също има конкурент в Калифорния. Освен това Google планира да започне производство на дронове в Тамил Наду чрез дъщерното си дружество.

Самата компания все още не е коментирала този въпрос. Точният срок на стартиране на производството, неговите обеми и планираните инвестиции все още не са известни. Както подчертава агенцията, компанията предприе тази стъпка на фона на факта, че Apple постепенно увеличава производството в Индия, за да намали зависимостта от Китай.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини