Last news in Fakti

23 Май, 2024 15:21 1 329 2

Google си избра Индия за производство на смартфони

  • google-
  • pixel-
  • индия-
  • производство

Моделът Pixel ще се прави в Тамил Наду

Google си избра Индия за производство на смартфони - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Google планира да инвестира милиарди долари в създаването на производство на смартфони от серията Pixel в щата Тамил Наду в Южна Индия, съобщи аг. Bloomberg, позовавайки се на свои източници.

Google, която е част от конгломерата Alphabet, обяви планове за стартиране на производство на смартфони в Индия през есента на 2023 г., но тогава не предостави подробности, включително местоположението на завода. Беше отбелязано само, че началото на производството е планирано за 2024 г.

Според Bloomberg, представители на държавното правителство наскоро са посетили Съединените щати, където са се срещнали с ръководството на американска компания. В резултат на това технологичният гигант избра Тамил Наду, където също произвежда своите смартфони Apple. Google ще сглобява своите продукти там в партньорство с Foxconn, която също има конкурент в Калифорния. Освен това Google планира да започне производство на дронове в Тамил Наду чрез дъщерното си дружество.

Самата компания все още не е коментирала този въпрос. Точният срок на стартиране на производството, неговите обеми и планираните инвестиции все още не са известни. Както подчертава агенцията, компанията предприе тази стъпка на фона на факта, че Apple постепенно увеличава производството в Индия, за да намали зависимостта от Китай.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Карибски пират

    3 0 Отговор
    Естетствено, че няма да избере Германия, където ще трябва да плащат 10 пъти повече данъци и заплати.
    Колкото до нас, тук корупцията е невиждани мащаби и явно предпочитат да си го спестят, въпреки евтината работна ръка.