Отидете към основна версия

11 998 37

Летният туристически сезон пред колапс

  • туризъм-
  • бранш-
  • среща-
  • кадри-
  • липса

Бавното издаване на визи на чужденци влияе фатално на провеждането на летния сезон

Снимка: Shutterstock

Националният Борд по Туризъм настоява пред премиера Главчев и министъра на туризма Милошев за провеждане на работна среща във връзка с изключителното забавяне на процеса по издаване на работни визи за работници от трети страни и необходимостта от значително повишаване на капацитета на консулските служби, които обработват съответните документи.

„Въпреки всички уверения от страна на МВнР проблемът не намира своето решение, като някои от молбите са подадени още през месец декември 2023 г.“, уточняват в писмото до правителството от бранша.

Поради липсата на служители и капацитет, както и поради утежнената процедура по издаване на работните визи, хотелите и ресторантите остават без достатъчно персонал и са в невъзможност да осигурят нормалното протичане на летния туристически сезон. „Това неминуемо се отразява както на качеството на предоставените услуги, така и на имиджа на страната ни като туристическа дестинация и представлява сериозен проблем с дългосрочни последствия“, заключават от браншовата организация.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 55 гласа.

Свързани новини