Отидете към основна версия

2 051 9

Компанията на Бъфет продаде акции на Bank of America за близо 1 млрд. USD

  • bank of america-
  • уорън бъфет-
  • акции-
  • продажба

Бъфет възнамерява да продължи да намалява инвестициите си във втората по големина американска банка

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Berkshire Hathaway, собственост на американския милиардер Уорън Бъфет, продаде акции на Bank of America на стойност 982 млн. USD, съобщи аг. Bloomberg.

По негова информация бизнесменът възнамерява да продължи да намалява инвестициите си във втората по големина американска банка, но не разкрива причините за това решение. През юли той вече продаде акции на Bank of America за общо 5,4 млрд. USD, намалявайки дела си в банката с почти 13%.

Бъфет започна да инвестира в Bank of America през 2011 г., когато цената на акциите на банката беше около 5 USD. Преди началото на сериите от разпродажби през юли, акциите на Bank of America нараснаха с 31% тази година, но след намаляване на инвестициите на Бъфет в корпорацията, те загубиха 10%, падайки до 39,67 USD на акция.

Поредицата от продажби на акции на Бъфет бележи най-голямото излизане на 93-годишния милиардер от банковите му активи. Въпреки това Бъфет остава най-големият притежател на акции на Bank of America: той притежава ценни книжа на стойност 35,9 милиарда долара. Агенцията отбелязва, че инвестициите в Bank of America отдавна служат като знак за одобрението на Бъфет за работата на американския адвокат и инвестиционен банкер Брайън Мойнихан. като ръководител на банката.

На 3 август The Wall Street Journal съобщи, че Бъфет също е продал почти половината от своя дял в Apple Corporation. Продажбата се състоя през второто тримесечие на тази година, а оставащият дял в края на юни беше оценен на 84,2 млрд. USD.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.

Свързани новини