28 Август, 2024 09:21 2 037 9

Компанията на Бъфет продаде акции на Bank of America за близо 1 млрд. USD

  • bank of america-
  • уорън бъфет-
  • акции-
  • продажба

Бъфет възнамерява да продължи да намалява инвестициите си във втората по големина американска банка

Компанията на Бъфет продаде акции на Bank of America за близо 1 млрд. USD - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Berkshire Hathaway, собственост на американския милиардер Уорън Бъфет, продаде акции на Bank of America на стойност 982 млн. USD, съобщи аг. Bloomberg.

По негова информация бизнесменът възнамерява да продължи да намалява инвестициите си във втората по големина американска банка, но не разкрива причините за това решение. През юли той вече продаде акции на Bank of America за общо 5,4 млрд. USD, намалявайки дела си в банката с почти 13%.

Бъфет започна да инвестира в Bank of America през 2011 г., когато цената на акциите на банката беше около 5 USD. Преди началото на сериите от разпродажби през юли, акциите на Bank of America нараснаха с 31% тази година, но след намаляване на инвестициите на Бъфет в корпорацията, те загубиха 10%, падайки до 39,67 USD на акция.

Поредицата от продажби на акции на Бъфет бележи най-голямото излизане на 93-годишния милиардер от банковите му активи. Въпреки това Бъфет остава най-големият притежател на акции на Bank of America: той притежава ценни книжа на стойност 35,9 милиарда долара. Агенцията отбелязва, че инвестициите в Bank of America отдавна служат като знак за одобрението на Бъфет за работата на американския адвокат и инвестиционен банкер Брайън Мойнихан. като ръководител на банката.

На 3 август The Wall Street Journal съобщи, че Бъфет също е продал почти половината от своя дял в Apple Corporation. Продажбата се състоя през второто тримесечие на тази година, а оставащият дял в края на юни беше оценен на 84,2 млрд. USD.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    31 3 Отговор
    Колапса на Сащ идва,дълга расте с един трилион на всеки три месеца, лихвите по дълга са само 1,1 трилиона, колониите на Сащ ще трябва да плащат,българския цървул скоро ще ходи гол и гладен
  • 2 икономист

    30 0 Отговор
    Бъфет е стара лисица , в рамките на година и половина разпродаде много акции и мина в позиция КЕШ .

    Коментиран от #3, #8

  • 3 Сила

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "икономист":

    Той май е единствения РЕАЛЕН милиардер .....старата школа , последния мохикан ........
  • 4 Вехтите

    15 0 Отговор
    Както винаги с няколко седмици закъснение пускат... новина.
  • 5 456

    10 3 Отговор
    Както и преди писах - богатите се отървават от американските активи.
    И не само частни лица и компани, правят го и централните банки, правят го и всички държави който не са обвързани с ФАЩ.
  • 6 САЩ живее от войните!

    8 1 Отговор
    САЩ - 100 трл. за три месеца не им стига дълг, дълг който плаща цял свят!
  • 7 Боко с тротинетката и Шиши Еврото

    6 0 Отговор
    България ще изкупи акциите на петорна цена.
  • 8 седрфтгъх

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "икономист":

    Не е точно "в позиция КЕШ"- човека минава просто от едни виртуални активи за уж милиарди към съвсем реални активи реално струващи милиарди... Най-грубо казано- злато, сребро, заводи, находища с важни ресурси, дори и най-баналните имоти...

    Утре $ и € може и да няма, но пак ще са нужни суровини, ресурси, храна и покрив над главата и всичко пак ще се купува и продава... Как точно и срещу какво не е важно- търговията винаги е процъфтявала в най-тъмните времена за хората... И човека си осигурява удобно местенце в схемата...

    Милиардерите обичайно взимат заем от банката за новият си проект като по същество залагат акциите си в Apple или BoA- няма никаква нужда да разпродават акции за да съберат кешовица която да инвестират някъде... Само че, докато не изплатиш заема към банката (след 15г. примерно) всичко е нейно и ти не притежаваш бизнеса си... И ако утре Краваристан се срине икономически онези твои 20млрд. в акции ще струват точно едно голямо нищо... Ама банката ще си иска парите дето им дължиш, а ти вече нямаш такива средства- банката ти прибира бизнеса и ти оставаш гол и бос...
    Този риск се избягва точно като Бъфет- кешираш колкото можеш и наливаш парите в нещо реално което ще бъде нужно и търсено дори и при срив на държавата... И това се прави от много други никому неизвестни милионери и милиардери- в последната година акции за повече от $1,5трлн. си смениха собственика и продавачите НЕ СА инвестирали в други акции, а са закупили реални активи..
  • 9 Центолюб

    2 0 Отговор
    Плъховете напускат потъващия кораб...