Отидете към основна версия

768 0

Два гиганта обединяват сили, за да създадат млечна напитка с вкус на емблематичния шоколад Milka

  • arla foods-
  • шоколад-
  • milka-
  • напитка-
  • amperel-
  • амперел

Този ход позволява на Arla Foods да разшири своето портфолио с една от най-известните марки шоколад на пазара

Европейската млекопреработвателна компания Arla Foods сключи лицензионно споразумение с американския производител на шоколадови изделия Mondelez International, за да създаде иновативна шоколадова млечна напитка, която бе приета изключително позитивно в Полша, Германия, Австрия, а вече е достъпна и в България. Този ход позволява на Arla Foods да разшири своето портфолио с една от най-известните марки шоколад на пазара.

Марката Milka, собственост на Mondelēz International, е една от най-популярните марки шоколад в Европа и си струва да добавим, че тя вече е установила успешни лицензионни партньорства в категории като сладолед, десерти и др. Използвайки силната разпознаваемост на марката Milka и нейните лоялни фенове, Arla Foods представя млечната напитка и в България през октомври 2024 г. чрез Амперел ООД като официален дистрибутор.

Напитките Milka ще се предлагат в бутилки от 250 мл с три популярни вкуса: оригинал, с вкус на карамел и с вкус на лешници. Производството се извършва в млекопреработвателния завод на Arla Foods в Есберг, Дания.

Тази продуктова иновация предоставя на потребителите възможността да се насладят на емблематичния вкус на марката и най-доброто от двата свята.

Това е една вълнуваща концепция, която съчетава гладкия и кремообразен вкус на млякото с богатите кадифени нюанси на премиум шоколад. С пускането на тази нова напитка Milka компанията Arla Foods продължава да разширява своите предложения, като същевременно поддържа качеството и превъзходния вкус, които клиентите очакват от марката.

Предлагането на млечната напитка Milka на българския пазар бележи важен момент както за Arla Foods, така и за Mondelez International. Това сътрудничество демонстрира силата на съвместната работа на водещи световни марки за създаване на иновативни продукти, които отговарят на променящите се предпочитания на потребителите и насърчават растежа в индустрията на млечни напитки.

С очакваното стартиране на напитките Milka в България през октомври 2024 г. потребителите могат да очакват с нетърпение да опитат този уникален продукт, който обещава да донесе радост и наслада във с всяка глътка.


Свързани новини