Отидете към основна версия

901 8

Руските инвестиции и гражданите могат да се чувстват сигурни в Сърбия

  • сърбия-
  • русия-
  • инвестиции

Вицепремиерът на Вулин и ръководителят на Росети обобщиха резултатите от преговорите в Белград

Вицепремиерът на Сърбия Александър Вулин и ръководителят на групата Росети Андрей Рюмин проведе работна среща, на която страните разгледаха основните резултати от преговорите в рамките на командировката на руската делегация в Белград, се казва в съобщението на групата Росети.

„Сърбия е единствената европейска страна, която не е наложила санкции срещу Руската федерация и ние се гордеем с това. Сърбия няма да промени политиката си и няма да поддържа антируските настроения. Руските инвестиции и гражданите у нас могат да се чувстват сигурни“, каза Вулин, чиито думи са цитирани в съобщението.

„Ще подчертая обмена на опит в проектирането, експлоатацията и управлението на мрежов комплекс и предизвикателствата на цифровата трансформация. Също така спешна задача за всички държави днес е да се гарантира сигурността на инфраструктурата, включително информацията. Този въпрос може да се превърне в друга тема за сътрудничество между енергийните компании на Русия и Сърбия“, подчерта Рюмин.

Отделна тема на срещата беше подготовката за 20-то заседание на междуправителствения руско-сръбски комитет за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество, което ще се проведе през ноември 2024 г. в Санкт Петербург под председателството на на министъра на икономическото развитие на Руската федерация Максим Решетников и министър Ненад Попович, отговарящ за международното икономическо сътрудничество в сръбското правителство.

"Росети" са една от най-големите компании за електрически мрежи в света. Групата включва 45 дъщерни дружества и филиали, включително 19 мрежови компании.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.

Свързани новини