Отидете към основна версия

647 0

Енергетиката приоритет за Плевнелиев

  • избори 2011-
  • енергетика-
  • плевнелиев
Снимка: БГНЕС

Енергийната сигурност и енергийната ефективност ще бъде водеща цел в дневния ред на президентската институция, заяви пред работещите в завод “Арсенал” в гр. Казанлък кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев. По думите му, България занапред приоритетно ще развива енергийните връзки със съседните държави, за да се гарантира енергийната сигурност на българските граждани, предприятията и бизнеса, съобщават от партията.

Българската икономика е една от най-ниско енергоефективните в ЕС, а това е допълнителна пречка пред конкурентноспособността на нашите стоки на световните пазари. Високата енергийна ефективност има директен ефект за икономиката, създава работни места, увеличава богатството на хората, повишава качеството на живот. Кандидатът за президент насърчи работниците да участват в схемата за саниране на жилищни сгради с европейски средства, тъй като по този начин те ще подобрят условията си за живот.

Икономиката трябва да се преструктурира и за това президентската институция ще работи за по-добра бизнес среда, подкрепа за иновациите в различните техни форми като ще се насърчават предприятията с иновативни продукти, каквото е „Арсенал“ в Казанлък, заяви Росен Плевнелиев. От 2,7 млн. работещи, само 500 хиляди души работят в сектори с висока добавена стойност. Според Плевнелиев тази тенденция трябва да се промени, това е начина за по-високи доходи и повече работни места.

Пред събралите се служители на завода кандидатът за президент заяви, че обещава само това, което ще се случи. „Като министър изпълнявах обещанията си, като президент също ще го правя. Ще работя за дългосрочни цели, ще помагам институциите да отворят вратите си за гражданите, ” заяви още Росен Плевнелиев. На въпрос той отговори, че не е актуална темата за промяна на Конституцията. Според него законите в България трябва да се спазват и по тази причина към президентската институция ще бъде създаден специален съвет, който ще се фокусира към приключване на реформата в съдебната система.

Проектът за изграждане на тунел под „Шипка“ ще бъде приоритет за президентската институция, отговори Росен Плевнелиев на служител на завод „Арсенал“. Проектът е ключов за региона и вече на него са правени 3 първи копки от предишни управляващи. До 9 месеца проектът за строителството на тунела под „Шипка“ ще има строително разрешение, а всички ключови за страната инфраструктурни обекти ще бъдат във фокуса на вниманието на съвет „ Инфраструктура за модерна България”, коментира още кандидатът за президент на ГЕРБ.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини