Отидете към основна версия

962 0

6 нови съветници положиха клетва в СОС

  • сос-
  • общинска банка-
  • ковачки-
  • йорданка фандъкова

Фандъкова щастлива, че София си върна Общинска банка

Снимка: БГНЕС

Шестима нови общински съветници положиха клетва на днешното заседание на Столичния общински съвет. Петима от тях са нови съветници от групата на ГЕРБ, а един - нов съветник от листата на партия „Атака“.
Новите съветници положиха клетва на мястото на подали заявления за освобождаването им като общински съветници, както и на неположилия клетва като общински съветник депутат от „Атака“ Николай Пехливанов.

В началото на днешното заседание на съвета общинският съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев информира за взетото решение на общото събрание на Общинска банка на 11 ноември, с което управлението на банката се върна на София. Той поиска съветниците да гласуват новият Надзорен съвет да поиска извънреден одит на банката, която се контролираше от Христо Ковачки.

До момента общината имаше само един представител от общо трима в Надзорния съвет и не можеше да смени останалите двама, тъй като за това е нужно мнозинство от 75% от гласовете.

С връщането на управлението на Общинска банка дадохме ясно  послание, че защитаваме интересите на софиянци, каза пред  общинските съветници кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова. „Показахме, че това става с ясна стратегия и воля", допълни тя.


 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини