Отидете към основна версия

31 838 82

Иванчева: ТВ кадри показват, че следователка ни е подхвърлила парите

  • подкуп-
  • пари-
  • десислава иванчева

Бившата кметица на район "Младост" призова Бойко Борисов да се сезира като човек на пагона, като гражданин и мъж

"Сготвени сме. Ние сме напълно невинни и това вече ще може да го докажем благодарение на кадрите, които медиите направихте по време на това шокиращо задържане. Едва сега успяхме да ги разгледаме."

Това заявиха отстраненият кмет на „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, когато дойдоха в от Специализирания наказателен съд, за да участват в разпределението на състава, който ще гледа обжалването на присъдата им на втора инстанция, предаде БГНЕС. На първа инстанция Иванчева беше осъдена на 20 години лишаване от свобода, а Петрова - на 15 години.

„Това, което се случва, е абсолютно злокобно. Никой никога не е искал пари на Ваклин или на друг инвеститор. Всичко това е постановка. Нашият живот и този на семействата ни е съсипан“, заяви Петрова и добави, че от ареста е занесла дървеници в дома си, от които и до днес не може да се отърве. Тя показа нахапаната си от дървеници ръка.

Иванчева съобщи, че профайлъри са им помогнали да видят на разпространените по медиите кадри, че парите са подхвърлени от следователката Арабаджиева, която е от Пловдив. „Доказахме, че тя е пълен джоб-празен джоб. Точно преди да мине пред кашона има снимки, които показват празния кашон, където няма пари“, обяви Иванчева.

Петрова каза също, че съдия Иво Хинов е бил подведен с фалшифициран протокол, както и че СРС-тата са манипулирани и датите им са подменяни.

„СРС-то на 23-ти е фалшифицирано и това си проличава от думите на Дюлгеров, който казва, че колата ми е ударена, а всички знаем, че аз съм ударена на 31-ви“, обясни Иванчева. Тя призова премиера Бойко Борисов да се сезира "като специалист и човек на пагона, като гражданин и мъж, и да види, че служители на по-ниско ниво засрамват и унижават невинни хора, и трябва да бъдат наказани".

„Първият съдебен състав е незаконен. Една от съдебните заседателки - Мария Праматарова Щуркова, е член на районната избирателна комисия в „Младост“. Това е конфликт на интереси и е трябвало да го обяви доста по-рано. В един момент тя едновременно е взимала решение за нейната кандидатура като евродепутат и като съдебен заседател. Това е огромен скандал. Много е вероятно делото да падне и да се върне на първа инстанция“, каза Петрова.

Иванчева добави, че днес двете с Петрова са излезли от домовете си въпреки наложената им мярка "домашен арест" без необходимото разрешение от съда.

След като беше избран състава, който ще гледа делото на втора инстанция, Петрова и Иванчева казаха, че не вярват на тази институция. „Надявам се, че този път ще се погледнат доказателствата, ще се видят, че СРС-тата са подменяни и размествани“, поясни Иванчева, а Петрова попита защо съдът отказва да изиска кадрите от камерите в района на задържането им и да ги прегледа.

Делото ще се гледа от първи състав, в който влизат съдия Мариета Неделчева, Георги Ушев и Стоян Тонев.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 61 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове