Отидете към основна версия

3 334 17

Кондукторка се гаври с бременна жена в Пловдив

  • пловдив-
  • бременна жена-
  • кондукторка

От фирмата, която обслужва автобусна линия, обясниха, че не би трябвало да се прави разлика между жълтите стотинки и останалите монети

Снимка: БГНЕС

Бременна жена в Пловдив твърди, че е била подложена на обидно отношение от кондукторка в автобус от градския транспорт в Пловдив, защото опитала да плати за билета си със стотинки.

Елена Атанасова е бременна в 9-тия месец. В края на миналата седмица младата жена пътувала с автобус 25 в Пловдив. Тя била неприятно изненадана, когато кондукторката отказала да вземе стотинките, които извадила, за да си купи билет.

"В другите рейсове от градския транспорт кондукторите са доста любезни и просто не очаквах подобно държание", каза потърпевшата Елена Атанасова.

Отскоро по тази автобусна линия е въведена системата за самотаксуване. Има и кондуктор, който обяснява на пътниците как да използват апаратите.

"По принцип винаги имам по 1 лев в мен, но този път имах стотинки - едно 50, две по 20 и две по 5. Подадох ги на кондукторката, при което тя ми ги върна и ми каза: "Сега, с тези стотинки ще станеш и ще си вземеш билет от безкондукторното таксуване", заяви още Атанасова.

По фабрична настройка обаче автоматите за самотаксуване не приемат жълти стотинки. За да се таксуват пътниците, трябва да имат точно приготвена сума на монети от 10 стотинки до 1 лев.

"Погледнах към въпросната госпожа, тя беше доста доволна от себе си, явно, че ме е разкарала напред-назад в движещия се автобус и казах, че апаратът не приема жълти стотинки, въпреки че съм сигурна, че на нея ѝ е пределно ясно това нещо. Тя ми каза, че нямало да ги вземе и извадих 5 лева, дадох ѝ ги и единствено я попитах дали жълтите стотинки също не са пари. Нямаше отговор, но ми каза, че не я интересува", каза потърпевшата.

Обидена от отношението на служителката, Елена се обадила на телефона за сигнали с въпрос дали има правило жълтите стотинки да не се използват за заплащане на билет, но не получила отговор. От фирмата, която обслужва автобусна линия, обясниха, че не би трябвало да се прави разлика жълтите стотинки и останалите монети.

"Напоследък вземаме всякакви монети и дори на кондукторите сме обърнали специално внимание за това. Въпросната кондукторка, която е, тя е от няколко дни. Може би за това се е отнесла така. Първоначално е насочила гражданката като не знае какво е към монетния автомат, а след това вече е отказала да вземе и монетите", добави ръководителят на "Автобусни превози" Костадин Тотков.

Управителите на автобусната фирма признават, че системата за самотаксуване все още има много недостатъци и че на хората не са им ясни всички стъпки, за да могат сами да си закупят билет за пътуване.

"Хората се затрудняват в това положение. Ако сме накърнили госпожата, се извиняваме не само от името на кондукторката, но и от името на фирмата. Считаме, че подобни случаи няма да се повтарят", каза Костадинов пред Нова.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове