Отидете към основна версия

5 803 152

Костадинов: Ще премахнем плана за приемане на еврото

  • костадин костадинов-
  • план-
  • приемане-
  • евро-
  • газпром

"Второто нещо, което ще направим, е да нормализираме отношенията ни с "Газпром“, за да можем да гарантираме дългосрочните доставки на газ“, заяви той

"Възраждане“ тръгна на тези избори със силна заявка за победа. Това коментира за Радио "Фокус“ – Варна председателят на партията и водач на листата в морската столица д-р Костадин Костадинов. Той очерта първите действия, които ще бъдат предприети ако Възраждане спечели избори и управлява самостоятелно.

"Първото нещо, което ще направим – буквално в първия ден, в който имаме възможност да управляваме държавата, е да премахнем плана за приемане на еврото. Това е първото и най-спешно действие, което ще предприемем ако управляваме България. Директно това решение отива в кошчето за боклук и няма да има евро в страната ни", заяви той.

"Второто нещо, което ще направим, е да нормализираме отношенията ни с "Газпром“, за да можем да гарантираме дългосрочните доставки на газ“, заяви Костадинов и подчерта, че евтините енергоносители са в основата на стабилната икономика. Той посочи, че няма как България да има стабилна икономика ако всеки месец доставките на газ са под въпрос.

"Представете си, че танкерът, с който трябва да ни доставят газ потъне или пък дойде, но се окаже, че не може да бъде разтоварен, примерно заради стачки в пристанищата? Несериозно е да заложим бъдещето на България на подобни временни решения. И както вече казах, това е втората стъпка, която ще предприемем, за да имаме стабилна и успешна икономика“, разясни председателят на Възраждане.

Костадинов подчерта, че решенията, които ще бъдат взети са дългосрочни, с поглед в бъдещето и за десетилетия напред.

"Третата ни стъпка, която също е от изключителна важност, ще бъде предприета още в първия месец. Ще бъде сформиран екип за предоговаряне на условията за членство на България в ЕС. Това е задължително!

Истината е, че условията, които България трябва да изпълни за членство в Европейския съюз унищожават родната икономика и ни превръщат в суровинен придатък. Краде се българската работна ръка, всичко изтича навън и се оказва, че ние изнасяме умни хора и злато, а внасяме боклук. Това всъщност представлява членството ни в ЕС. И като казвам, че внасяме боклук имам предвид не само в преносен, но и в буквален смисъл“, категоричен бе Костадинов.

Сред другите цели, които са си поставили от "Възраждане“ са прекратяване на договора за американските бази, който е абсолютно неравноправен.

"Решенията не са толкова сложни, но трябва да има воля, за да бъдат взети и приложени“, каза в заключение д-р Костадин Костадинов.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 117 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове