Отидете към основна версия

42 896 77

Ето кой заплаши президента Радев на Нова година

  • заплаха-
  • румен радев

След инцидента на 29-ти декември миналата година Георги Рашков отново е върнат на яхтения порт, където може да бъде намерен отново с телефона, с пура и бира

Снимка: Флагман.бг

Репортер на Флагман.бг се срещна вчера вечерта с човека, който на 29-ти декември м.г. в 18 часа вдигна на крак спецслужбите на Р България и се наложи да бъде арестуван при светкавична акция на бургаската полиция, проведена на територията на Морска гара.

Оказва се, че това е чистачът на района, който представлява стратегическа забранена зона от Порт Бургас. На тази територия се намират 20-ина яхти и още 10 моторни лодки, собственост на Яхт клуб „Порт Бургас“.

Сградата на яхт клуба на чийто втори етаж е предоставено жилище за този човек от 2014 година насам всъщност е част от трафик кулата на акваторията.

Ето цялата история на 32-годишният Георги Рашков, който се оказа стар познайник на репортерския екип на Флагман.бг.

Закрилата над него журналистите на от медията поемат по Коледа през 2013 година, малко след като тогавашният депутат Семир Абумелих го показва от трибуната на НС като пример за сираче, изкарващо по 8 лева на ден в склад за зеленчуци.

Част от надника, по думите му, споделя всеки ден с други бедняци – все несретници, с които е израснал в сиропиталището.

Веднага след като придобива известност, когато е на 24 години и вече работи, но няма дом, Георги е открит от наш журналист и за него се застъпваме пред Община Бургас и социалните служби, за да получи жилище.
След няколко публикации в негова защита през 2014 година, Рашков си позволи да телефонира на тогавашния президент Росен Плевнелиев от когото да иска обяснение защо не се застъпва за каузата на завършилите пълнолетие бедни хора от социални домове.

Той заплаши и че ще скочи от Моста в морето, защото се намира в безизходица.

По Коледа, през 2014 година, заедно с откриването на европейския граничен център на Морска гара пристанищното ръководство взема решение да приюти бедното момче на Флагман.бг и да му осигури работа като чистач на яхтения порт.

„Тук работя от две години насам. Не създава големи проблеми, но се вижда, че не е много добре психически. Понякога избухва, говори несвързани неща, но мисля, че трябва да се вземат мерки, защото състоянието му може да се влоши“, каза главният пазач на марината, който ни заведе тази вечер до т.нар. убежище на Рашков.

От заснетото видео ясно се откроява обстановката, в която живее 8 години безплатно вече 32-годишният Рашков.

Всъщност на 29-ти декември той си играел с телефона и се чудел с кого да си поговори. Набирал произволно номера, докато попадне случайно на боса на пловдивска медийна група. Според събраната от Флагман.бг оперативна информация Рашков поискал отговор от пловдивчанина за поведението на президента и като цяло заплашил, че изтича 2022 година, а той нищо не е направил за българите. Заради това било време да му се потърси сметка и самият Рашков щял да му види сметката. Човекът от Пловдив алармирал веднага дежурните на 112.

Така за около 30 минути след това номерът е локализиран и Рашков е задържан. Тази вечер той твърдеше, че няма нищо против Румен Радев, но е искал сметка от Владимир Путин.

Във видеото, което заснехме после той отрича да е и против Путин. Младият мъж определено звучи объркано и има нужда от лечение.

Вчера Флагман.бг се свърза с ръководството на порта, откъдето казаха, че ще искат съдействието на прокурор, за да бъде освидетелстван принудително. Част от ръкава на пуловера му беше изгоряла, което бе достатъчно свидетелство, че човекът може да предизвика и пожар.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 73 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове