Отидете към основна версия

1 934 94

Лорер: Хората искат решения на техните проблеми, затова правим обединение с ДБ

  • даниел лорер-
  • обединение-
  • дб-
  • избори

Проблемът с хартиената бюлетина е много сложен. Аз съм твърдо убеден, че ние отново ще се върнем към машинно гласуване, но ще ни трябват още няколко изборни цикъла

Нека избирателите да дадат оценка на последния парламент. Аз ще обобщя дейността на 48-ото Народно събрание (НС) с едно изречение - може, когато иска. Ще дам и няколко примера. Гласувахме пари за общинските болници и заплати на лекарите работещи там. Досега лекарите в тези болници работеха на минималната работна заплата и напускаха, а сега вече ще получават по 2 100 лева. Гласувахме безплатни учебници до 12 клас. Вдигнахме минималната работна заплата. За съжаление не успяхме да увлечем и служебното правителство относно ръстта на доходите.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ Даниел Лорер от "Продължаваме промяната" (ПП), който коментира краткия живот на 48-ото НС и предстоящите действия на ПП за изборите на 2 април.

"Хората искат решения на техните проблеми. Това е причината да правим обединение с "Демократична България" (ДБ), за да можем да сме първа политическа сила и да налагаме дневния ред. Коалицията ще е предизборна и ще трябва да убедим хората, че лицата от нея ще могат да решат проблемите им. Каузата ни с ДБ е обща. Опитахме сами в предишните два парламента и видяхме, че не става. Ще привлечем още партии и движения, които споделят нашите идеии. С БСП работехме добре и свършихме хубава работа за България, когато управлявахме заедно. В този парламент те направиха няколко проблематични гласувания, като основното е връщането на хартиената бюлетина. Проблемът с хартиената бюлетина е много сложен. Аз съм твърдо убеден, че ние отново ще се върнем към машинно гласуване, но ще ни трябват още няколко изборни цикъла. Съжалявам, че България беше напред в едно нещо - дигитализацията на изборите и сега се връщаме в ерата на хартията. Възгледите и идеите, които споделя г-н Явор Божанков, са много близки до нашите. Не знам дали той ще влезе в нашето обединение и ще заеме ли място в листите, но ще разговаряме с него. Единственият начин, по който ще се определят водачите и участниците в общите ни листи, ще бъде електоралната тежест. Кой ще може да привлече най-много гласоподаватели към нашите идеи и виждания и кой ще може да обясни най-добре на хората, че можем да решим проблемите им. Ние не затваряме вратата за никого по важните теми за България", разкри Лорер.

"Темата Nexo се експлоатира за политически цели още преди да е ясно какво всъщност се е случило. Прокуратурата гръмко споделя някакви тези, но аз призовавам тази тема да не се политизира преди да разберем какво се е случило наистина. 10 години не се случи никаква реформа в съдебната система. В този парламент за първи път тази тема стигна до обществото и то разбра, че е важно да има механизъм за разследване на главния прокурор. ГЕРБ, ДПС и БСП също показаха, че започват някакви движения по темата, но за съжаление само наужким. Надявам се на следващите избори много повече хора да разберат, че тази тема е изключително важна, за да може България наистина да се превърне в правова държава", завърши Даниел Лорер.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 57 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове