Last news in Fakti

2 Февруари, 2023 19:42 1 931 94

Лорер: Хората искат решения на техните проблеми, затова правим обединение с ДБ

  • даниел лорер-
  • обединение-
  • дб-
  • избори

Проблемът с хартиената бюлетина е много сложен. Аз съм твърдо убеден, че ние отново ще се върнем към машинно гласуване, но ще ни трябват още няколко изборни цикъла

Лорер: Хората искат решения на техните проблеми, затова правим обединение с ДБ - 1

Нека избирателите да дадат оценка на последния парламент. Аз ще обобщя дейността на 48-ото Народно събрание (НС) с едно изречение - може, когато иска. Ще дам и няколко примера. Гласувахме пари за общинските болници и заплати на лекарите работещи там. Досега лекарите в тези болници работеха на минималната работна заплата и напускаха, а сега вече ще получават по 2 100 лева. Гласувахме безплатни учебници до 12 клас. Вдигнахме минималната работна заплата. За съжаление не успяхме да увлечем и служебното правителство относно ръстта на доходите.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ Даниел Лорер от "Продължаваме промяната" (ПП), който коментира краткия живот на 48-ото НС и предстоящите действия на ПП за изборите на 2 април.

"Хората искат решения на техните проблеми. Това е причината да правим обединение с "Демократична България" (ДБ), за да можем да сме първа политическа сила и да налагаме дневния ред. Коалицията ще е предизборна и ще трябва да убедим хората, че лицата от нея ще могат да решат проблемите им. Каузата ни с ДБ е обща. Опитахме сами в предишните два парламента и видяхме, че не става. Ще привлечем още партии и движения, които споделят нашите идеии. С БСП работехме добре и свършихме хубава работа за България, когато управлявахме заедно. В този парламент те направиха няколко проблематични гласувания, като основното е връщането на хартиената бюлетина. Проблемът с хартиената бюлетина е много сложен. Аз съм твърдо убеден, че ние отново ще се върнем към машинно гласуване, но ще ни трябват още няколко изборни цикъла. Съжалявам, че България беше напред в едно нещо - дигитализацията на изборите и сега се връщаме в ерата на хартията. Възгледите и идеите, които споделя г-н Явор Божанков, са много близки до нашите. Не знам дали той ще влезе в нашето обединение и ще заеме ли място в листите, но ще разговаряме с него. Единственият начин, по който ще се определят водачите и участниците в общите ни листи, ще бъде електоралната тежест. Кой ще може да привлече най-много гласоподаватели към нашите идеи и виждания и кой ще може да обясни най-добре на хората, че можем да решим проблемите им. Ние не затваряме вратата за никого по важните теми за България", разкри Лорер.

"Темата Nexo се експлоатира за политически цели още преди да е ясно какво всъщност се е случило. Прокуратурата гръмко споделя някакви тези, но аз призовавам тази тема да не се политизира преди да разберем какво се е случило наистина. 10 години не се случи никаква реформа в съдебната система. В този парламент за първи път тази тема стигна до обществото и то разбра, че е важно да има механизъм за разследване на главния прокурор. ГЕРБ, ДПС и БСП също показаха, че започват някакви движения по темата, но за съжаление само наужким. Надявам се на следващите избори много повече хора да разберат, че тази тема е изключително важна, за да може България наистина да се превърне в правова държава", завърши Даниел Лорер.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 57 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    106 8 Отговор
    Шепа платени соросоиди искат да управляват България!ха ха ха

    Коментиран от #11, #87

  • 2 Танас

    97 5 Отговор
    Ти не си хората, еврейска къдрава гнидо.

    Коментиран от #50

  • 3 Последния Софиянец

    64 6 Отговор
    Лорер да дойде да си плати сметките в заведението ми,да не се ослушва.

    Коментиран от #71

  • 4 Мисля да гласувам за вас, но

    24 16 Отговор
    ще го направя само, ако вдигнете цензурата върху предателството на българските интереси чрез газовите коридори.
    Ако до сега не Ви е било ясно сега вече трябва да Ви стане пределно ясно, че "Турски поток" през България е само транзитен газопровод. Минава транзит без никакви отклонения и няма никаква връзка с газопреносната мрежа на България. Затова е и този интерконектор със Сърбия - той е тази връзка за обмен на газ между газопреносните мрежи на България и Сърбия каквато "Турски поток" не е. Той е вързан за втората тръба на "Турски поток" при излизането ѝ от Черно море на турския бряг и за нищо друго. И не може да пренася никакъв друг газ освен руски. От Турция може да влезе друг газ, но не по "Турски поток", а по неизползвания в момента Трансбалкански коридор. По него се транзитираше газа за Турция преди строежа на "Турски поток". "Газпром" дължеше транзитните такси до 2030 г. в размер на 1,1 млрд. щ. дол. независимо дали е транзитирал или не. Бойко Борисов и Теменужка Петкова обаче позволиха на руснаците да се измъкнат от договорните си задължения и то въпреки решението на Народното събрание това да не се случва. Та този Трансбалкански коридор може да работи в реверсивен режим - от Турция към България - и по него, заедно с интерконектора с Гърция може да се пренася всякакъв газ. Която възможност все пак не е основание Бойко Борисов и Теменужка Петкова заради опростените на "Газпром" 1,1 млрд. щ.дол. да не бъдат вкарани в затвора за 20 години по чл. 220
  • 5 А бееее

    47 2 Отговор
    Бог да пази България. Иди... ти
  • 6 Гост13

    47 8 Отговор
    Обединението е заради хората!!! Съвсем не е за ДАЛАВЕРАТА !!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ДъръБъръ

    15 9 Отговор
    Решения са нужни, да. Да видим.
  • 9 гост

    57 3 Отговор
    Никога не съм бил расист. Израсъл съм и учил с деца от арменски, турски и еврейски произход. И досега поддържам приятелски отношения защото са ЧОВЕЦИ! Но напоследък някои "българи" от арменски и еврейски произход ми дойдоха в повече. Не ,че и "българи" с чужди и български паспорти са ми в по-малко.

    Коментиран от #19

  • 10 Мммда

    64 5 Отговор
    Страх гие да не изпаднат от класирането и да не изгубят имунитетите, та затова се обединяват.
    Само дето не ми е ясно кой би гласувал за тия.
  • 11 съселяни

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Молим те, говори с президента, какво да се направи !

    Коментиран от #18, #73

  • 12 Красимир Петров

    56 4 Отговор
    Мазен и противен евреин
  • 13 ОТ ЧИСТОТАТА

    66 3 Отговор
    ДОБРЕ Е БОКЛУКА ДА Е НА ЕДНО МЯСТО ЩОТО ПО ЛЕСНО СЕ ИЗХВЪРЛЯ
  • 14 Лореал Даниел

    9 25 Отговор
    Избран съм да водя стадото народно.
  • 15 Токмакти Джун

    57 9 Отговор
    Пожелавам на Дай България и Пптата , под 4% най накрая аут за тия де...ли ДА ВЪЗРОДИМ БЪЛГАРИЯ не на Сорос и Прокопи Фащ и Турското правителство ЗА БЪЛГАРИЯ ВЪЗРАЖДАНЕ ПЪРВА СИЛА

    Коментиран от #39

  • 16 Леля Гошо

    23 1 Отговор
    За хората! Хората искат да крадете и да лъжете, вие не искате, но сте слуги на народа и трябва да се подчиняват.
  • 17 Евреин да ти реши проблема

    48 1 Отговор
    Значи да останеш без пари
  • 18 Последния Софиянец

    22 2 Отговор

    До коментар #11 от "съселяни":

    Минеков ми искаше 2 млн за Халите и се оплаках на Радев и той го уволни от новото правителство.Ама Лорер не му е подчинен.
  • 19 Хачик Харабедян

    7 7 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Честит празник!
  • 20 Фую

    16 1 Отговор
    Кръчмарю,кой друг е ял в закусвалнята ти
  • 21 Унбитх

    51 1 Отговор
    Махнете го този Лорер, това човече не знае какво и кога да говори.
  • 22 пешо

    44 3 Отговор
    затова няма да влезете в парламента
  • 23 Малко да питам

    46 3 Отговор
    И след обединението ако не сте първа политическа сила, ко правим. Лично мен ще ме е срам да се покажа пред хората. Ама вие сте дебело кожи, та ще видим
  • 24 Мнение

    44 2 Отговор
    Така е.Искаме решения.Обаче има един голям проблем.Вие ни мислите за украинци.Защо така?Не сме.Заради укро пропагандата ли?Те са някакви платени драскачи...От ПеПето И ДеБето не желаят да решават проблемите на българите.Вече видяхме това.
  • 25 Хахаха

    32 2 Отговор
    Такива като Лорет свършват кат Сюлейман Паси и подобни екзоти
  • 26 Хората ви искат

    42 5 Отговор
    вън от парламента. А най-добре в затвора.
  • 27 Ойларипи

    34 2 Отговор
    Хората искат решения на техните проблеми, ние правим обединение с ДБ за да решим нашите проблеми.
  • 28 Хлорер

    30 1 Отговор
    Трудно ме дишат.
  • 29 ха ха

    25 0 Отговор
    да не се окаже че са ви спуснали нова формула за дране след изборите ? щото се нагледахме на политически субекти назначени само заради уменията им да ;бият; населението и работещите като прокарват крадливи и репресивни закони
  • 30 Сатана Z

    39 4 Отговор
    Гласуваш за Пп—ДБ ,получаваш повиквателна за фронта.Ако тия неофашисти спечелят ,тутакси ше вкарат България във войната срещу Русия.
    Особено фашагите от ДСБ
    Z
  • 31 Хаха

    27 1 Отговор
    Да се кръстят официално: "Коалиция Козяк"!
  • 32 Точно вие

    30 0 Отговор
    нефелници ли ще решавате проблемите на хората? Та нали точно вие ни създадохте проблемите и разсипахте държавата! Махайте се час по-скоро от държавата докато сте още читави.
  • 33 Иво.

    31 2 Отговор
    Ти ли ще ми решиш проблемите бе червей, та ти не си и Българин даже, един дол дренки сте с Ристьовци, Боковци, Ниновци, Догановци и тем подобна пасмина! Всичките сте за зандана!
  • 34 123456

    28 2 Отговор
    Ще се обединявате с ония мазни мишоци, защото това е единственият ви шанс да влезете в следващият парламент !
  • 35 Ти кой си?

    32 1 Отговор
    Дали има някой, който чака Лорер да му решава проблемите?
  • 36 Перо

    19 7 Отговор
    С фенерче ше го търсите Боце,дип,че е лека зимата
  • 37 хихи®

    28 2 Отговор
    Гласувай!
    Купи на Хардвардските Измамници билет за Титаник!
    Спаси.......България
  • 38 ХАРОН

    18 1 Отговор
    Аз пък сега очаквам Израел да спаси България както царска България е спасила народунаселението на Израел по времето на втората световна война. Тогава този пич ще ми е истински и безкористен.
  • 39 Простя Копейкин

    6 23 Отговор

    До коментар #15 от "Токмакти Джун":

    С църното коце напред ... :)))
    Хайде стига смешки, България няма нужда от фашизоиден гагаузин

    Коментиран от #45

  • 40 Жададык

    33 0 Отговор
    Хората искат да не ти виждат гнусната соросоидна мутра... Капиш?
  • 41 А какво

    28 0 Отговор
    решение сте вие лъжци и слуги на мафията? Какво решение си долен гнусен лъжец? Такива "решения" като вас, България има 33 години! В нормална държава отдавна нямаше да сме чули за вас, а тук сте ежеминутно по медиите, та и за избори се гласите гнусняри! Вредни сте за България и народа!
  • 42 Фондация "Костя Копейкин"

    7 34 Отговор
    Разговор с копейка
    - Какво работиш?
    - Карам камион в Лондон.
    - Какво мислиш за войната в Украйна?
    - 100% съм за Русия!
    - Защо тогава не караш камион в Москва?
    - Много малко плащат там!
    - Е, как така в малка Англия плащат повече, отколкото в огромна, богата на ресурси Русия?
    - ..............
    - Имаш ли поне бегла идея защо е така?
    - ..............
    - Лев или евро?
    - Лев!
    - Къде мога да си сменя левовете за паундове в Лондон?
    - Няма къде. Тук не взимат левове! Може да смениш евро.

    Коментиран от #47, #53, #72

  • 43 Шопе

    29 0 Отговор
    Буратино,защо ти е остро нослето?
  • 44 Простото Киро

    30 2 Отговор
    Правите обединение за да се намърдате в Парламента и евентуално пак във властта
    Вече доказахте, че не решавате проблеми, а само създавате нови.
    И спрете да говорите от името на народа. Никой не ви е упълномощавал.
  • 45 Простя простокирчовец

    29 1 Отговор

    До коментар #39 от "Простя Копейкин":

    България няма нужда и от лъжливи простокирчовчета!
  • 46 ...

    22 1 Отговор
    "хората" искали.. :)))) Хората обаче сега ще ви пратят в историята със все "да окрайна"
  • 47 Плашимир

    23 2 Отговор

    До коментар #42 от "Фондация "Костя Копейкин"":

    Работи за ингилизите защото му насадиха робско самосъзнание. Евро сменят навсякъде ,но лев е национална валута. Всяка държава със собствена валута има шанс да е независима. Заври си еврото в ...
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Кирчококорчовците

    25 1 Отговор
    Разни Лорерчета крадливи съд и затвор продажници
  • 50 Дяволчето Фют

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Танас":

    Няма да обиждаш бате ! -))
  • 51 Верно ли

    26 0 Отговор
    Ххахаха, щото досега в НС само хорските проблеми решавахте - та то не беше Македония, та то не бяха гонения на дипломати, та то не бяха оръжия и гладомори - все основни хорски проблеми!!! М.РШИ!
  • 52 деНАТОфикация

    24 2 Отговор
    Никога повече евреи и канадци !!!
  • 53 Верно ли

    18 1 Отговор

    До коментар #42 от "Фондация "Костя Копейкин"":

    Малееее, този разговор "интервщиращия колко му е IQто? Или е от типа "срещнали се двама тираджии"??? :)))
  • 54 БГ топ идиот от ПП

    24 1 Отговор
    Решаваме проблеми всякакви, но първо ги създаваме!
  • 55 МУШ МУШ

    27 1 Отговор
    НЕМА ПО-ПОДХОДЯЩА ДАТА ОТ...02.02 ЗА .. ОБЕДИНЕНИЕ МЕЖДУ..КАНАДСКИ НАРКО-ПЕДЕРАСЕ , СОРОСОИДИ - МИНЕТЧИИ и ПАСИВНИ ПЕДЕРУГИ !
    КИКИ ГРЕЙНДЪРА, РИСТЮ БОЙКИКЕВ-ПЕДЕРАСО, ОЧОЧОРЕНИЯ МИНЕТЧИЯ, ВИБРАТОРА, РАДКА ДЛИБОКАТА И ЦЕЛАТА НАРКО-ПЕНДЕЛ ДРУЖИНКА ЗНАЯТ...ЗАЩО 🌈
  • 56 гостът

    25 0 Отговор
    Само че вместо проблемите на хората се занимавахте с гл.прокурор,оръжието за Украйна и голодомора в едновремешна Русия. Уточнете се за кои проблеми и на кои хора.
  • 57 Хххххх

    25 2 Отговор
    Ще решите един проблем - за кого да НЕ гласуват хората.
  • 58 Сух

    21 1 Отговор
    Лорер, каква хубава българска фамилия..
  • 59 Смех 😆🤡🤣

    20 1 Отговор
    Сигурен съм че някой като го видят и му прочетат името им се обръщат червата
  • 60 Овратен

    27 2 Отговор
    Вън От България !
  • 61 Само питам

    21 1 Отговор
    Койса тия хора дето вие ще им решавате проблема?
  • 62 Бойкикев

    19 0 Отговор
    Много Юди станахте.Писна ни от вас.При Натаняху гит!
  • 63 нннн

    16 0 Отговор
    Верно ли три четвърти от тия са кадри на ,,Америка за България? Никога вече соpocоиди на власт! Леви-десни-средни може да са, но българи да са!
  • 64 Яко

    4 0 Отговор
    Иди носи ,,Стара планинана шефката ти!
  • 65 Просто и ясно от народа

    17 1 Отговор
    Г-н Лорер нямаме нужда точно вие да ни представлявате. Ясно е че сте имплантиран в ПП.
  • 66 Румен

    18 1 Отговор
    ШАРЛАТАНИИИИ
  • 67 Наркомандо

    18 1 Отговор
    браво, жидяга! обединете се и вървете заедно по дяволите
  • 68 Моряка

    15 1 Отговор
    Хората не искат война ,каквато и да е,камо ли с Русия,бе Таранхоло!!А вие ни вкарахте с двата крака да умираме за славата на Байдън,Кирчо и Урсула.Измамихте с тези оръжия за Украйна цял народ.Ще гласуваме за вас,ама когато тати ми купи колело.И си припомнете,как свършиха последните,които вкараха България във война.Ако незнаеш,свършиха на Гарнизонното стрелбище.
  • 69 Това еврейче

    16 1 Отговор
    е голЕма ливада. Без по-нататъшен коментар.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Стига бе тоя

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    50 стотинки ли ти дължи, за тоалетната която чистиш?! "кръчмарю" без кръчма.
  • 72 сбъркал си адреса

    8 1 Отговор

    До коментар #42 от "Фондация "Костя Копейкин"":

    сега говолим за евреи и канадци - ЦЕНТОВЦИ на щат на Козяк.. Или мислиш, че те работят безплатно? Не се опитвай да сменяш темата. Когато говорим за Възраждане и Костадинов - тогава.
  • 73 Моряка

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "съселяни":

    Това кръчмарче да говори с Президента?Или нещо не съм доразбрал?
  • 74 Възраждане

    3 1 Отговор

    До коментар #70 от "Най големите измамници и мошенници":

    На глупостта!
  • 75 Заради

    11 2 Отговор
    такива мекерета, като Лорер и Пасито не бива да мразим евреите. И те са народ-мъченик, като нас, българите и арменците. Успяха след Холокоста да си създадат силна държава, която не се страхува и от целия ислямски свят.

    P.S. Ердоганчо, който се изживява, като новия халиф на мюсюлманите "газ пикае", защото е наясно, че Израел може да се справи сам и с Иран и с Турция.
  • 76 ганев

    20 1 Отговор
    ДА ХОРАТА ТОВА ИСКАТ НО НЕ ОТ ВАС ВИЕ НЕ РАЗБИРАТЕ И НЕ СТАВАТЕ
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Американско говедо

    14 1 Отговор
    ПП и ДБ решават приоритетно проблемите на САЩ и Зеленски.
  • 79 Лъже

    13 1 Отговор
    Когато им отказах те явяване на избори заедно с ДБ, нямаше ли решаване на проблемите на хората?
  • 80 Васко да Гама

    14 1 Отговор
    По добре се кандидатирайте за украинската Рада.
  • 81 Болярин

    15 1 Отговор
    Евреина искал решение на проблеми, но не се досеща, че самият той е проблем !
  • 82 Пак съм аз

    14 1 Отговор
    Аууууу, че отвратително излъчване има това еврейско безгръбначно ...

    Коментиран от #92

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Ще решат само техните си проблеми

    10 1 Отговор
    Ще крадат европарите заедно, но ще се изпокарат за късовете от баницата.
  • 85 наблюдател

    3 0 Отговор
    Хубаво е да вземат интервюта. Така можем да разберем какви глупости се въртят в главите на такива. "Увеличаването" на заплатите просто математически води до инфлация. Въпроса е какво може да се купи с нея. И приказките за спекула и т.н. са чиста проба популизъм. Разбира се че при галопираща инфлация производителите ще си вдигнат цените. В края на краищата при свободно ценообразуване те няма да подарят труда си на този който печата пари. При Жан Виденов имаше хора които забогатяха от тоалетна хартия. Аз лично бях купил един контейнер по 26 лв топчето и го продадох след два месеца по 65 лева. А парите разбира се вложих. И така купих първия си апартамент 1997 когато тези които гласуваха за БСП се бяха озъбили.
  • 86 Обединете се

    8 1 Отговор
    И изчезнете заедно от полит.картата на България. Вредни лъжци!
  • 87 2020

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Правят обединение, за да минат 4-рите процента. А колко бе просто да се запише в Избирателния кодекс - партия - 4 процента минимална граница, коалиция - 10 процента. Така разни измекяри се събират на безпринципна основа и десетина партийки и групички общо събират 5 процента, а ако са сами няма да се включат и в статистическата грешка....
  • 88 Киро Ментата

    4 1 Отговор
    Правилно,че народа иска решения на проблемите но не от вас.
  • 89 Дедо Сорос

    3 1 Отговор
    Дедо Сорос,харесва това.
  • 90 Валери.

    3 1 Отговор
    Аз имам едно просто решение за проблемите . Една звездичка на челцето на лорер .
  • 91 Дава е б а

    2 1 Отговор
    Левите резби .

    Коментиран от #93

  • 92 Всички

    1 1 Отговор

    До коментар #82 от "Пак съм аз":

    Комуноид са с такова.
  • 93 хххх

    1 0 Отговор

    До коментар #91 от "Дава е б а":

    Левите резби са комунистите на кафявчо Копейкин! Ти определено не разбираш нищо от политика.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове