Отидете към основна версия

7 513 213

Костадин Костадинов: Путин трябва да бъде похвален

  • костадин костадинов-
  • възраждане-
  • путин-
  • русия-
  • руска агресия-
  • хага

Българите искат нормални доходи и сигурност

Снимка: Euronews Bulgariа

Българите искат нормални доходи и сигурност. Ние ще гарантираме това с честно и прозрачно управление, отворено към българските граждани, защото последните 33 г. управленията са отворени към исканията на чуждите посланици.

Това каза лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред Euronews Bulgaria.

Едно от нещата, които правим в тази посока е референдумът за запазване на българския лев. Към 28 март общият брой на събраните подписи е 501 хил. Срокът е до 10 април, до когато предполагам ще има над 550 хил. подписа, което означава, че референдум ще има. Най-вероятно той ще бъде заедно с местните избори. Българските граждани оценяват какво правим и точно за това подкрепата към „Възраждане“ расте не с дни, а с часове.

Много е трудно да се разбие моделът от последните 33 г., който е внушил на българските граждани, че от тях нищо не зависи. Ние водим една национално-освободителна борба, тъй като България е проамериканска колония. Рано или късно „Възраждане“ ще управлява България.

Приказките, че „Възраждане“ е проруска партия идват от хора, които са чужди агенти. С тези приказки те само засилват привързаността на много български граждани към Русия, в чието лице не виждат враг.

Социологическите проучвания, които показват, че българите са започнали да имат критично отношение към Русия, са платени от вездесъщото американско посолство. Затова предложихме закон за регистрация на чуждите агенти, който е копиран от американския закон. Всекидневната антируска и проукраинска пропаганда постига точно обратния ефект.

Международният наказателен съд е едно НПО (неправителствена организация – бел. ред.). Три от петте Велики сили не го признават. Това, за което е обвинен Путин, той трябва да бъде похвален. Децата, които са в Русия в момента са там по желание на своите родители да бъдат спасени от военните действия. Никой не казва, че най-голямата част от украинските бежанци са в Русия. Очаквах съдът да го обвини за това, че води война в крайна сметка. По същия начин трябва да бъде обвинен и Байдън и всички него предшественици. Миналата седмица САЩ бомбардираха Сирия. Кой определя коя бомбардировка е демократична и коя не е.

Разликата между комунистическата пропаганда и съвременната неофашистка американска пропаганда е, че преди беше една лъжа по една телевизия, а сега е една лъжа по всички телевизии.

Трябва да има преговори за мир. Тази война трябва да приключи. Ако някоя друга държава реши да тормози своето руско население, смятам че Русия има съвсем пълното право да нахлуе и там. Всяка една държава по света има право да защитава своите съотечественици, ако прецени, че те са подложени на гонения.

На въпрос дали българите са подложени на гонения в Северна Македония и трябва ли ние да нахлуем там, Костадинов отговори, че категорично българите са подложени на гонения в Украйна. В Македония гоненията на българите не са единствено и само плод на македонската държава. Там правителството се опитва по някакъв начин да балансира и това е разликата. Все пак с Македония сме военни съюзници в НАТО. В Украйна това не е така.

Трябва да стимулираме българското производство, за да спрем инфлацията, която е внесена отвън. Има два инфлационни мотора, които я задвижват – високите цени на енергоносителите и на хранителните стоки, 80% от които са внос. Когато държавата се опитва да действа в тази посока тя е спирана от нашите т. нар. европейски партньори. Примерът с „Ел Би Булгарикум“ е налице. Като пуснаха по-евтини стоки, веднага след натиск на австрийския и германския посланик шефът на фирмата беше уволнен и този въпрос приключи. Най-крактосрочната мярка е незабавното отменяне на антируските санкции, което веднага ще намали цената на енергоносителите. Възстановяването на договора с „Газпром“ и всичко останало, което ще унищожи основата за ръста на цените. За нас единственият вариант, ако искаме България да се развива като стабилна икономика е да бъде суверенна държава, а тя в момента не е – членството на България в НАТО и ЕС трябва да бъде предоговорено.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 139 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове