Отидете към основна версия

2 003 36

Александър Христов: Оттеглянето на Вежди Рашидов от политиката е пречистващо за обществото

  • александър христов-
  • вежди рашидов-
  • оттегляне

Дали политиците не са подготвени или не уцелват подходящия начин на говорене, няма значение. Ако човек е толкова време в тази среда би трябвало да знае какво ще му коства подобно изказване

Оттеглянето на Вежди Рашидов от политиката е много пречистващо за обществото, защото така ще се смъкне градусът на общественото напрежение.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria комуникационният експерт доц. Александър Христов.

Дали политиците не са подготвени или не уцелват подходящия начин на говорене, няма значение. Ако човек е толкова време в тази среда би трябвало да знае какво ще му коства подобно изказване.

Основният комуникационен проблем е недооценката на тези публични личности какво става в обществото и как всяка една дума може да резонира в това свръхнапрегнато общество.

Трябва да има изявление и от Никола Минчев и Росица Кирова – да дадат разяснение какво точно се е случило, имаше усмивки, не се знае с какво са свързани. И двамата попадат в контекста на огромно обществено недоволство и това обществено напрежение трябва да го лекуваме. Хубаво беше че се предприеха бързи мерки.

Има някакви промени, позитивни, полезни са за това да смъкнат градуса на обществено напрежение. Спирането на агресията, не само в интимните отношения, има я и на пътя, тези дейности дали ще имат дългосрочен ефект зависи от това каква превенция ще има. Но това е дълъг процес. Но тези краткосрочнои хапчета ще имат ефект.

В немската преса коментираха, че има дълбоко сбъркано в нашата страна, която позволява политичи да говорят и изповядват подобно насилие.

То и приказките на Братя Грим са звучали нормално в даден момент, но сега ни се струва, че изобилстват от насилие. Обществата еволюират, някои хора от нашето общество не разбират, че връзките във взаимоотношенията се развиват и ние трябва да вървим с това развитие.

В последните 20 години начинът на говорене се опрости и профанизира в политиката, но това е световна тенденция и хора които говорят просташки, се издигат на повърхността. В момента, в който върнем дебата с размяна на идеи, сблъсък на позиции, аргументи и зачитане на идеите на другия, нещата ще тръгнат в добра посока.

В британския парламент се разменят остри реплики, но подобно нещо не можем да чуем, защото там имат определени граници. Иначе има политици като Тръмп и Берлускони, не отстъпват на говоренето на Вежди Рашидов. Но те са по-шлифовани.

Изказването на Борисов за Караянчева нямаше последствия, защото имиджът ѝ е различен и затова реакцията беше различна. Когато хората се ползват с обществено доверие, реакцията е ужасна. Когато не се ползват с такова доверие – реакцията е минимална. Виждаме и в случая с Тото и Тити Папазов – отнесе го Тото. Защо? Защото Тити си го знаем, че е такъв и сме очаквали от него това като публична личност.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 16 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове