Отидете към основна версия

3 484 254

Андрей Ковачев: Безобразни са лъжите, че Сталин е имал положителна роля за България

  • андрей ковачев-
  • сталин-
  • българия-
  • бандити

Сталин бърза да си вземе плячката България. Той и преди това е подкрепял бандитски групи в България

Снимка: БГНЕС

Лъжите, че Сталин е имал каквато и да е положителна роля за България, са крещяща наглост и безобразие. Това написа евродепутатът Андрей Ковачев в своя Фейсбук профил.

"Моят коментар по повод на безграничната наглост на наследниците на комунистите от 9 септември 1944 година, опитващи се все още да лъжат и насаждат фалшива "история":

Сталин поддържа през цялата ВСВ дипломатически отношения с Царство България! Едва на 5-ти септември решава, че България може да му се изплъзне и обявява с нищо не предизвикана и нямаща отношение с борбата срещу нацистка Германия война на нашето Отечество. По това време две правителства - това на Багрянов, а от 2-ри септември и това на Муравиев са дали на Стойчо Мушанов заверени пълномощни да подпише примирие в Кайро със САЩ и Великобритания.

Сталин бърза да си вземе плячката България. Той и преди това е подкрепял бандитски групи в България, въпреки дипломатическите отношения, които проформа поддържа с нашите правителства. Разсекретените документи показат, че примирието, което Мушанов трябваше да подпише, е в пъти по-добро за България от примирието, което се подписва в Москва през октомври 1944 година.

Лъжите, че Сталин е имал каквато и да е положителна роля за България са крещяща наглост и безобразие. Десетки хиляди убити, стотици хиляди репресирани българи. Убити са български генерали, офицери и войници, които са останали верни на клетвата си пред Отечеството! Убити или репресирани са български политици, индустриалци, земеделци, представители на академичния и културен свят, всички, които не са приемали диктатурата. Освободени са от живота и имуществото им. Техните семейства са изселени и на децата им не е позволявано да следват в университет.

Разорена е икономически държавата, отнета е земята на селяните, преследвани са религиозните деноминации и се насажда агресивен атеизъм, извършва се предателство спрямо Македония, предлага се три пъти Отечеството ни да загуби суверенитета си и да стане част от СССР, архивите на държавата са откраднати от сталинската варварска армия, слугите им в София предават златото на БНБ на Москва, нанесените морални щети на психиката на няколко поколения хора са все още видими в подкрепата на наследниците на шумкарите за военнопрестъпника в Кремъл и за идеологическите тотеми и имена из България.

Благодарение на Сталин децата на комунистите следваха на Запад, а техните бащи и дядовци превърнаха страната ни в концлагер, където се стреляше срещу всеки българин, опитал се да избяга от престъпната диктатура, наложена с шпагините на Сталин. Не може да позволяваме тези болшевиките лъжи да се сипят от медиите и да тровят младите поколения", написа евродепутатът.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 116 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове