Отидете към основна версия

2 104 28

Областният управител на Бургас: Към момента имаме осигурена храна за поне 24 часа. Ще имаме необходимост от доброволци

  • областен управител-
  • бургас-
  • храна-
  • 24 часа-
  • доброволци

"Нека всички доброволци, които ще идват да се регистрират и да кажат какви умения и способности имат и с какво могат да помогнат, за да бъдат насочвани натам, където ще могат да помогнат. Предварително благодаря на всички доброволци и ги моля да действат организирано под ръководството на общинския щаб, за да може да е най-ефективна тяхната дейност”, посочи Пламен Янев

Снимка: Нова телевизия

Имаме информация, по свидетелски показания, за трима души, които са били повлечени от мост, който се срути. Това са две жени в автомобил и мъж, който е преминавал по моста. Имаме и сигнали за два трупа, но към момента, не можем да потвърдим дали това са хората, които издирваме. Това заяви в „Интервюто в Новините на NOVA” областният управител на Бургас Пламен Янев.

По думите му най-тежка е ситуацията около къмпинг „Арапя” и село Костия, откъдето дойде първо сигнала за покачващи се води. „Реално почти цялата община, включително населените места по-надолу по крайбрежието, са пострадали от тези обилни валежи, каквито не са виждани в района от много години”, посочи той.
„Към момента имаме осигурена храна за поне 24 часа, благодарение на БЧК, съседни общини и различни компании. В сряда ще направим анализ дали е необходимо все още подсигуряването на храна – най-вече към най-пострадалото село Костия. Нека не забравяме, че все пак е минал само един ден и на повечето места храни и други продукти са налични. Така че от тази гледна точка положението по-скоро е спокойно. Със сигурност община Царево ще има необходимост от доброволци с оглед на големите мащаби на бедствията и справянето със щетите”.

Областният управител отправи и призив. „Искам да помоля. В щаба на общината има човек, който ще отговаря специално за доброволците. Нека всички доброволци, които ще идват да се регистрират и да кажат какви умения и способности имат и с какво могат да помогнат, за да бъдат насочвани натам, където ще могат да помогнат. Предварително благодаря на всички доброволци и ги моля да действат организирано под ръководството на общинския щаб, за да може да е най-ефективна тяхната дейност”, посочи Янев.
До момента няма сигнали за липсващи хора, освен за тримата души, за които вече беше съобщено”, подчерта той.

Областният управител беше категоричен, че групата деца, за които имаше информация, че са изолирани в хотел в Царево са добре. „Има деца, които са качени на по-висок етаж в хотел, в който е наводнен приземния етаж. За тях няма опасност. Осигурена им е храна. Единственото неудобство в момента е, че няма ток, но това е по-скоро за тяхна безопасност. Преценихме, че едно извеждане през наводнен приземен етаж е напълно безсмислено, тъй като в хотела има всички удобства и няма смисъл да се създава допълнителен стрес на децата”.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол