Отидете към основна версия

1 749 58

Борис Бонев: ГЕРБ трябва да си почине от управлението и това го казаха софиянци

  • борис бонев-
  • герб-
  • почивка-
  • управление-
  • софиянци

"Нека никой да не си мисли, че ще махнем с ръка, ще забравим тези 18 години, ще отворим нова страница и няма да гледаме назад. Няма как да отвориш нова страница, ако не знаеш на какво стъпваш. Всяко доказателство за корупция, далавера, нагласена обществена поръчка ще бъде изпратено в прокуратурата", заяви председателят на "Спаси София"

Снимка: NovaNews

"Всички много добре разбираме защо ГЕРБ загубиха толкова тежко изборите в този град. Няма как тези, които са тотално делегитимирани от самите хора, да могат да имат претенции да участват във властта. Тази партия трябва да си почине от управлението и това го казаха софиянци, при това на два тура. Но това не значи, че техни предложения ще бъдат отхвърляни, само защото идват от ГЕРБ, както правеха самите те през последните 4 г. Сглобка в София с участието на "Спаси София" няма да има". Това каза в предаването "(О)позиция" на "Сега" лидерът на "Спаси София" Борис Бонев, който е коалиционен партньор на ПП-ДБ в новия Столичен общински съвет.
В него групата ПП-ДБ-СС ще е от 23 съветници от общо 61 човека в СОС. Според Бонев настроенията и сред останалите общински съветници в коалицията са да не се преговаря с ГЕРБ, които ще имат 14 души.

Той даде да се разбере още, че групата на ПП-ДБ и "Спаси София" няма да търси един коалиционен партньор, с който да управлява през следващите 4 г., а повече ще се разчита на тематични мнозинства. Бонев поясни, че вече са започнали разговори с останалите формации в новия общински съвет. "Те обаче няма да са: на ти този пост, дай онзи пост. Изготвили сме внимателен анализ на програмите на бъдещите ни колеги в СОС, или поне на тези, които имаха такива. Маркирали сме темите, за които повече от една група са заявили, че ще се борят да се реализират. Не мислим за коалиционно споразумение с някоя друга формация и оттук-нататък всичко да трябва да бъде одобрено от двете страни“, заяви Бонев, цитиран от novini.bg.
Той предупреди, че предстои ревизия на управлението на ГЕРБ. "Нека никой да не си мисли, че ще махнем с ръка, ще забравим тези 18 години, ще отворим нова страница и няма да гледаме назад. Няма как да отвориш нова страница, ако не знаеш на какво стъпваш. Всяко доказателство за корупция, далавера, нагласена обществена поръчка ще бъде изпратено в прокуратурата", заяви председателят на "Спаси София".

Според Бонев не е парадокс това, че на балотажа кандидатите за районни кметове на ПП-ДБ и "Спаси София" са победили с голяма преднина опонентите си по места, а на централно ниво Васил Терзиев едва е победил Ваня Григорова с по-малко от 5 000 гласа. Бонев коментира, че сблъсъкът по райони е бил с досегашните кметове от ГЕРБ и че в кварталите отвращението от управлението на партията на Бойко Борисов е довело до по-категорични резултати, докато битката за София е била с представителя на БСП. "И двамата кандидати не носеха отговорност за негативите от 18-годишното управление на ГЕРБ и е нормално това да доведе до по-балансиран резултат между тях", обобщи Бонев.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 24 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове