Отидете към основна версия

2 105 18

Травми от детството зад убийството с близо 40 намушквания в "Обеля"

  • убийство-
  • наръган-
  • обеля

Отнето жилище е мотивът

Снимка: shutterstock

Отнето жилище е мотивът за тежко убийство в апартамент в жк. "Обеля" в София.

Това каза на брифинг говорителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова. "За случая от 30 октомври, когато тяло на 72-годишен мъж беше намерено на балкон в апартамента, е задържан 43-годишен мъж, който като дете е живеел с майка си в дома на починалия. Задържаният вече е обвинен за тежкото престъпление и утре прокуратурата ще поиска постоянния му арест от съда", добави тя, цитирана от novini.bg.

"За момента това е работната версия. Дали тя ще бъде потвърдена и дали така са се случили събитията, не можем да кажем. За момента обвинението е по чл. 115 от Наказателния кодекс, а именно, че умишлено е умъртвен пострадалия, чрез нанасяне на множество прободно-прорезни наранявания. Според съдебно-медицинската експертиза причина за смъртта са раните в областта на гръдния кош и шията", каза още Десислава Петрова.

В брифинга участие взе и директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов.

"За съжаление ставаме свидетели на пореден случай, в който агресията на дадено лице е породена, защото в ранна детска възраст то е станало свидетел на домашно насилие", заяви той.

"Това нещо го констатирахме след множество проведени беседи с извършителя и майка му. Установихме, че по времето, когато те са живеели заедно в апартамента, детето е ставало свидетел на агресия от страна на пострадалия към неговата майка. Макар и 30 години по-късно, тази агресия се е отключила в лицето извършител и виждаме до какво може да доведе тя - 38 прободни рани, които говорят за насъбиране на едно желание за отмъщение.

Обвиняемият заяви, че не е имал намерение да убие пострадалия, но като той е проявил агресия към него, се е защитил и нанесъл ударите с нож, които впоследствие са станали 38. След убийството обвиняемият е закарал тялото на пострадалия в банята и се е опитал да го изкъпе с цел да заличи престъплението. После, с цел да прикрие трупа, го е увил в одеяло и го е скрил на балкона. Майката е влязла в жилището по молба на сина ѝ и вече е видяла измития труп. Тогава ѝ е прилошало и е отказала да му съдейства в почистването на апартамента и в прикриването на неговите следи. Не се е обадила за помощ и полицията не е била сигнализирана по никакъв начин", разкри старши комисар Николов.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове