Отидете към основна версия

2 328 32

Васил Терзиев: Продажба на „Топлофикация”-София не бива да се допуска. Наложително е да има зам.-кмет по сигурността

  • васил терзиев-
  • топлофикация- софия-
  • зам.-кмет-
  • сигурността

Ще изградим със СДВР обща стратегия за сигурността на София, ще разпределим отговорностите, къде липсват щат и бюджет. Сигурността на гражданите е от изключително значение, каза още кметът на столицата

Снимка: bTV

Ще спазим протокола след кончината на патриарх Неофит. Най-добрият начин да отдадеш почит на един човек, е когато се вслушаш в думите на един човек и ги вплиташ в делата си. Този човек винаги е говорил как трябва да градим мостове и да си прощаваме, както и да има единение, въпреки грешките. Това заяви кметът на София Васил Терзиев в „Лице в лице” по bTV.

Комфорт в управлението няма. Никой от нас не се заблуждава, че това ще бъде един труден мандат. Можем да се фокусираме върху решенията и да не се оплакваме от трудностите. Предстоят ни важни решения за управлението на общинските дружества. Когато трябва да се вземат трудните решения, виждаме къде са мнозинствата”, обясни той, цитиран от novini.bg.

Видя се, че има един по-дълбок проблем, на който не се е обръщало внимание, а именно какво се е случвало с реда по време на безчинствата на мигрантите в „Овча купел”. Имаме по-дълбок проблем. Ще изградим със СДВР обща стратегия за сигурността на София, ще разпределим отговорностите, къде липсват щат и бюджет. Сигурността на гражданите е от изключително значение. Най-вече им пречи малкият щат. Ще се инвестира във видеонаблюдение. Оказа се, че 400 от 3800 камери в София не работят, заради изтекъл договор за поддръжка. Сега се стремим да отстраним този проблем, дори ще го надградим. Ще се инвестира в осветление. Наложително е да има зам.-кмет по сигурността. Надяваме се това да е едно от нещата, които общинският съвет ще одобри”, заяви столичният кмет по повод боя между мигранти в София.
За дупките по улиците, Терзиев заяви: „Един от големите проблеми, заедно с липсата на места за паркиране, качеството на въздуха. Програмата за реновиране на тротоарите върви доста добре. Ще изчерпим всички заложени пари тази година. Сега се борим за това как да се синхронизира работата на комуналните дружества с работата по нашите капиталови проекти, за да избегнем, когато се прави една улица. Предприети са стъпки, предстои да направим координационна група, за да решим тези дефицити и да постигнем по-добър дълготраен резултат. Възложил съм на районните кметове да изчислят колко ще струва цялостната реновация на транспортната инфраструктура”.

Кметът на София говори и за чистотата на града. „Основният проблем е много разделената отговорност. За градинката между блоковете са отговорни гражданите, за мястото около кофата за боклук – сметоизвозващата фирма, за трета зона са „Зелени системи”. Отне ни известно време да разберем кой за какво отговаря, затова сега картираме столицата, за да е ясно чия е отговорността. Върху географските карти ще нанесем всичко, за да се види всяко едно каре чия отговорност е”.

„За „Топлофикация"-София решението е да хвърлим горещия картоф на държавата, другото нещо е да се говори за продажба. Аз съм категоричен, че продажба на „Топлофикация"- София не бива да се допуска. За оздравяване на дружеството трябва да се премине през подмяна на надзорния съвет, избор на нов управленски екип, намиране на инвестиции за капиталовата програма, да се запушат дупките. Може да се мине през концесия, но направена както трябва. Това ще бъде един много дълъг процес. Категорично обаче не може да се продължава по настоящия път с трупане на задължения”, смята Терзиев.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове