Отидете към основна версия

2 821 172

Кирил Петков: Полицейската охрана не е “придобивка” от властта! Има сигнал за заплаха срещу мен

  • кирил петков-
  • полиция-
  • охрана-
  • катастрофа-
  • аксаково

Моето семейство също е наясно с рисковете, които поемам, призна бившият премиер

Снимка: Архив

След сигнал за заплаха се възложи постоянно полицейско присъствие пред дома ми, охраната не е “придобивка” от властта. Това написа във "Фейсбук" съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков.

"Моята охрана беше свалена от НСО през януари 2023г. Впоследсвие в МВР постъпи информация за директна заплаха за живота ми и междуведомствена комисия, в която участват и другите служби, ми назначи охрана поради тази заплаха. Знам, че заради промяната на нашата България, за която се боря, си навличам и много недоброжелатели.

Моето семейство също е наясно с рисковете, които поемам.

След този сигнал за заплаха се възложи и постоянно полицейско присъствие пред дома ми. Така че тази охрана въобще не е “придобивка” от властта и не пожелавам на никого поради такава причина да му се назначава охрана. Не се правя на герой, просто спекулациите по тази тема бяха ужасяващи и искам хората да знаят истината", пише Петков.

"Знам, че е предизборна кампания, и много политици са абсолютно озверели, но истината трябва да се казва и даже критиките на база истина са много по-съдържателни, отколкото мръсни кални удари на база лъжа. Аз видях как си отиде един човешки живот и колко сме крехки всички, и знам, че трябва да сме по-смирени.", коментира Петков.

Прочетох в последните дни ужасни спекулации и виждам, че за много хора няма граници на човешкото - всичко се използва за кални политически внушения, коментира той. Петков посочва, че няма да им отговаря, но е важно обществото да знае няколко факта, за да не го заблуждават озверели политици, за които очевидно граници няма.

БТА припомня, че автомобил на Националната служба за охрана (НСО), в който се е возил политикът, катастрофира на входа на Аксаково на 16 май. Петков посочва, че иска да сподели допълнителна информация във връзка със злополучния инцидент, защото е важно обществото да получава вярна информация.

"Държа връзка с екипа, който се грижи за Красимира, съпругата в инцидента, и им благодаря, че ме държат в течение по няколко пъти на ден за нейното състояние. Засега положението ѝ е стабилно и всички се надяваме с Божията помощ, тя да продължава да се подобрява. Ще продължа всеки ден да следя състоянието ѝ и, каквото зависи от мен, ще го направя, за да помогна", обяснява Петков.

Той обяснява, че по време на инцидента е седял на задната седалка от дясно - задължителното му място за сядане по протокол.

"В продължение на близо 40 минути бях във видео конферентен разговор с моя екип като инцидентът се случи по време на този разговор. Затова не следях движението и как се случи всичко. Следващите си действия описах в детайл в предишен пост.

Много съжалявам за загубата на живота на водача и сега просто се надявам,

че бързата реакция на хората от бърза помощ и пожарната, хората, които веднага се притекоха на помощ, да доведе до спасяването поне на живота на Красимира, благодарение и на невероятния екип в болницата в момента. Нито сме бързали за нещо, нито е имало инструкции да се бърза - поредни ужасни медийни спекулации", добавя Петков.

"Вчера видях и друга лъжлива информация по някои медии, че съм имал катастрофа през 2021 и Рашков като министър ме бил “покрил”. Ужас - лъжа след лъжа. През януари 2020, много преди да вляза в политиката, в София, аз бях в позицията да отнема предимство на кръстовище, и минаващата кола ме удари в предната броня и я свали. Нито е имало пострадали, нито е било свързано с мен като политик и най-малкото някой ме е “покривал” за каквото и да било", пише Петков.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 68 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове