Отидете към основна версия

1 331 28

Политикът от ИТН Ивайло Вълчев оглави три листи

  • ивайло вълчев-
  • избори-
  • българия

Изборите са избори. Какво ще се случи, ще разберем на 9 юни вечерта

Снимка: БГНЕС

Ивайло Вълчев е водач на листата на ИТН за евровота, оглавява и две листи за парламента.

„В тези избори, където на преден план излиза една личност, тази личност има задачата да промотира не толкова себе си, колкото идеите, за които работи, и екипът, с който ще ги осъществява. Никога не съм казвал, че съм гуру на политическите науки, който е постигнал тоталното знание за всичко и е готов да се справи с всичко. Когато си в политиката и си запознат с базовите процеси, нещата са естествени ”, заяви в предаването „Събуди се” Ивайло Вълчев.

„Достатъчно добре мога да изразя и да защитя идеите, зад които ние стоим, които ни вкараха в това, от едни нормални работещи хора да имаме желанието да се заемем и с политика”, каза Вълчев.

„Изборите са избори. Какво ще се случи, ще разберем на 9 юни вечерта. Всеки, който води две листи, това е първо отговорност. Заставаш и с присъствието си легитимираш хората, които стоят след тебе в листата и гарантираш за тях. Гарантираш пред хората, че ако те имат доверие на тебе,
ти им казваш да имат доверие и на тези хора”, обясни Вълчев.

„Второ никога не сме криели, че заради характера на нашата работа, тъй като винаги сме били ангажирани с каузи, ние освен известност, имаме и доверие. Нямам нищо против на базата на това, че хората имат доверие в мен, да направя така, че с една листа да вкарам в НС хора, които са способни, знам, че могат да работят добре, но нямат тази разпознаваемост”, каза Вълчев.

Той не отговори какво ще предпочете след вота на 9 юни – 50-ото НС или европарламента.

Вълчев не отговори и на въпроса дали лидерът на партията Слави Трифонов ще влезе в парламента след изборите, ако ИТН минат бариерата. „Той ще вземе това решение сам за себе си. Аз предпочитам да е там, където е в момента. Много е ценно да има един човек, който да бъде в страни от това, което се случва всеки ден. Той участва във всяко едно решение, по което ние работим. Това не е бягане от отговорност”, каза Вълчев. „Всеки ден се събираме една група хора, в която е и ръководството, разговаряме, вземаме решения. Понякога в динамиката на деня се е случвало да започнат да ни се струват твърде важни събития и процеси или някакви решения, които трябва да бъдат взети. Тогава точно този поглед – трезвия, от страни на човек, който не е потопен през целият ден в тази установка, е супер ценен, за да се върви в правилната посока”, обясни Вълчев.

Той е за влизане в еврозоната, но когато сме готови. „Със сигурност няма да е през 2025 г.”, каза Вълчев. Той е и против либерализацията на енергийния пазар. Според него данъци в момента не трябва да се вдигат. Относно пенсиите, Вълчев каза, че трябва да се направи реформа на начина, по който се изплащат.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 24 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове