Отидете към основна версия

3 421 56

Виктория Василева, "Величие": Ако се състави кабинет, той ще е силно зависим от волята на Борисов и Пеевски

  • виктория василева-
  • величие-
  • кабинет-
  • бойко борисов-
  • делян пеевски-
  • зависимост

"По време на кампанията ние изкарвахме на преден план безобразията на Борисов и Пеевски. Никакво участие в такава конфигурация не е възможност за нас. След това нека да видим кой какво ще предложи, защото никой не е поставил нищо на масата", каза още Василева

Снимка: NovaNews

"Величие" е изненада за хората, които отказваха да видят какво се случва в страната. Това каза в предаването "Денят на живо" по NovaNews Виктория Василева от партия "Величие", цитирана от novini.bg
Манипулаторите ни разказваха една захаросана приказка как всичко в България е наред, но това са хора, които отказаха да слязат при хората, за да видят колко натрупан скрит гняв има и как те са разочаровани политиците да им обещават едно, а да вършат друго, заяви тя.

Ние нямахме друга предизборна кампания, освен да правим среща с хората – нямаше по-кратка среща от три часа и половина. Залите бяха препълнени. Хората са гневни най-вече на отношението на политиците към тях, към техните проблеми. От много време дневният ред на Народното събрание няма нищо общо с техния дневен ред. Хората се интересуват защо са в такова лошо състояние здравеопазването, образованието, защо доходите са толкова ниски, защо нямат сигурност. Хората не са доволни, че приоритет на последните министър-председатели е Украйна, а не собственият им народ, посочи Василева.

Партия "Величие" е всичко друго, но не и бизнес проект. Ние сме изразители на недоволството на хората. Поехме ангажименти да осветлим процесите в управлението, да изкараме истината по някои въпроси и да положим усилия да намерим партньорства с другите политически сили за прокарване на неща в интерес на България – ревизия на Зелената сделка, строеж на АЕЦ "Белене", промени в здравеопазването, които могат да доведат до над три пъти по-евтини лекарства, отбеляза тя.
Попитана за отношението на новата партия към НАТО и Европейския съюз, Виктория Василева коментира: "Нашата позиция е, че външната политика не е проблем за България, не членството в НАТО и Европейския съюз ни създава проблеми, ние сами си създаваме. По време на срещите ни хората ни питаха кога ще излезем от Европейския съюз и от НАТО. За нас това, че сме в Европейския съюз не проблем, проблем е, че много политици у нас използват Европейския съюз за оправдание на действията си. Същото важи и за НАТО. Колкото за Украйна, ние смятаме, че ролята на България трябва да е на миротворец. Страната ни може да е естественият път между Изтока и Запада за постигане на мир. Не бихме подкрепили следваща военна помощ за Украйна, защото сме на мнение, че не можеш да гасиш пожар с бензин".

Тя определи като абсурден въпроса дали от "Величие" биха подкрепили кабинет на ГЕРБ и ДПС: "По време на кампанията ние изкарвахме на преден план безобразията на Борисов и Пеевски. Никакво участие в такава конфигурация не е възможност за нас. След това нека да видим кой какво ще предложи, защото никой не е поставил нищо на масата".

Какъвто и да е предложеният кабинет, от всички последващи действия след изборите е видно, че тези хора само говорят за отговорност, но не смеят да я поемат. Ако пък се състави кабинет, той ще бъде силно зависим от волята на Борисов и Пеевски. Но смятам, че тези хора нямат интерес да управляват и да поемат отговорност за нелеки решения, която предстоят пред България, каза още Василева.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 33 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол