Отидете към основна версия

2 003 20

Тимур Халилов за срещата с Доган: Не сме обсъждали личността на г-н Пеевски, а нарушаването на работата на ПГ

  • тимур халилов-
  • среща-
  • ахмед доган-
  • делян пеевски-
  • парламентарна група

На въпрос дали се предвижда среща между Доган и Пеевски, Тимур Халилов отвърна, че не вярва да се състои такава. Относно бъдещето на Пеевски в Движението, Халилов уточни, че почетният председател ще направи изявление по този въпрос в близките дни.

Снимка: bTV

Срещата ни с почетния председател д-р Ахмед Доган вчера беше един откровен разговор за спешната нужда от предприемането на мерки, с които партията ни да се върне към своята автентичност и нормалност. Това заяви в ефира на bTV депутатът от ДПС Тимур Халилов, който бе един от 17-те народни представители на Движението, които присъстваха на срещата с Ахмед Доган в дома му в „Росенец“, цитиран от novini.bg

Халилов поясни, че срещата е била важна, защото Движението никога досега не е функционирало еднолично.

Няма обсъждане и функционирането на парламентарната група на ДПС не отговаря по начина, по който е работило Движението през всички тези години, посочи Халилов и добави, че причината за това се казва Делян Пеевски.

На срещата с Ахмед Доган депутатът обясни, че е било договорено да се активират колективните органи на партията, за да може ключовите решения в ДПС отсега-нататък да се взимат на базата на дискусии, дебати и анализи, а не еднолично.
На въпрос дали се предвижда среща между Доган и Пеевски, Тимур Халилов отвърна, че не вярва да се състои такава. Относно бъдещето на Пеевски в Движението, Халилов уточни, че почетният председател ще направи изявление по този въпрос в близките дни.

Бъдещето на г-н Пеевски в ПГ на ДПС не е било обсъждано, не сме обсъждали личността на г-н Пеевски, а нарушаването на работата на функционирането на ПГ и това, че трябва да се върнем към нормалността, каза още Халилов за вчерашното събрание на актива в „Росенец“.

По темата с втория мандат Халилов коментира, че партията ще търси оползотворяването му и в този смисъл, щом го получи, ще стартира провеждането на преговори. Заявеното от него е в пряко противоречие с казаното от Делян Пеевски преди няколко дни, който сподели пред медии в парламента, че ДПС ще върне мандата „веднага“, щом го вземе от президента.
Ще търсим оползотворяване на втория мандат. Трябва да започнем провеждането на преговори. Ако възстановим нормалността в политиката и вземането на решения, няма партия, с която да не можем да преговаряме, декларира Халилов.

В заключение той увери, че ДПС няма да се разцепи и няма да се изключват депутати от парламентарната група, защото „д-р Ахмед Доган олицетворява единството на партията“.

„Виждам бъдещето на ДПС все по-добро, защото има волята да се върне към своята автентичност. Важното е колективните органи да работят,“ завърши Халилов.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол