7 Юли, 2024 09:41 2 002 20

Тимур Халилов за срещата с Доган: Не сме обсъждали личността на г-н Пеевски, а нарушаването на работата на ПГ

  • тимур халилов-
  • среща-
  • ахмед доган-
  • делян пеевски-
  • парламентарна група

На въпрос дали се предвижда среща между Доган и Пеевски, Тимур Халилов отвърна, че не вярва да се състои такава. Относно бъдещето на Пеевски в Движението, Халилов уточни, че почетният председател ще направи изявление по този въпрос в близките дни.

Тимур Халилов за срещата с Доган: Не сме обсъждали личността на г-н Пеевски, а нарушаването на работата на ПГ - 1
Снимка: bTV

Срещата ни с почетния председател д-р Ахмед Доган вчера беше един откровен разговор за спешната нужда от предприемането на мерки, с които партията ни да се върне към своята автентичност и нормалност. Това заяви в ефира на bTV депутатът от ДПС Тимур Халилов, който бе един от 17-те народни представители на Движението, които присъстваха на срещата с Ахмед Доган в дома му в „Росенец“, цитиран от novini.bg

Халилов поясни, че срещата е била важна, защото Движението никога досега не е функционирало еднолично.

Няма обсъждане и функционирането на парламентарната група на ДПС не отговаря по начина, по който е работило Движението през всички тези години, посочи Халилов и добави, че причината за това се казва Делян Пеевски.

На срещата с Ахмед Доган депутатът обясни, че е било договорено да се активират колективните органи на партията, за да може ключовите решения в ДПС отсега-нататък да се взимат на базата на дискусии, дебати и анализи, а не еднолично.
На въпрос дали се предвижда среща между Доган и Пеевски, Тимур Халилов отвърна, че не вярва да се състои такава. Относно бъдещето на Пеевски в Движението, Халилов уточни, че почетният председател ще направи изявление по този въпрос в близките дни.

Бъдещето на г-н Пеевски в ПГ на ДПС не е било обсъждано, не сме обсъждали личността на г-н Пеевски, а нарушаването на работата на функционирането на ПГ и това, че трябва да се върнем към нормалността, каза още Халилов за вчерашното събрание на актива в „Росенец“.

По темата с втория мандат Халилов коментира, че партията ще търси оползотворяването му и в този смисъл, щом го получи, ще стартира провеждането на преговори. Заявеното от него е в пряко противоречие с казаното от Делян Пеевски преди няколко дни, който сподели пред медии в парламента, че ДПС ще върне мандата „веднага“, щом го вземе от президента.
Ще търсим оползотворяване на втория мандат. Трябва да започнем провеждането на преговори. Ако възстановим нормалността в политиката и вземането на решения, няма партия, с която да не можем да преговаряме, декларира Халилов.

В заключение той увери, че ДПС няма да се разцепи и няма да се изключват депутати от парламентарната група, защото „д-р Ахмед Доган олицетворява единството на партията“.

„Виждам бъдещето на ДПС все по-добро, защото има волята да се върне към своята автентичност. Важното е колективните органи да работят,“ завърши Халилов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Русофилчо

    13 2 Отговор
    Утре прокуратурата на Пеефски влиза в Булгаргаз и арестува шефа защо не защитава
    държавният интерес и не е поискал фалита на Доган.
    Доган пак ще събира верните, но този път да им иска пари, а това е голяма разлика.
  • 3 хараре

    6 2 Отговор
    Яжте шикулат и не се обаждайте много! Там при Догана е пълна тишина,хапкайте и мирувайте!

    Коментиран от #12

  • 4 ХАХАХА

    9 0 Отговор
    И да сте я обсъждали личността му да няма да кажете!
  • 5 Кой

    11 0 Отговор
    ли вярва ?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Промяна

    5 0 Отговор
    ЧОВЕК АЗ НЕЗНАМ ТИ КАКВО РАЦОТИШ ДАЖЕ ТЕ ЧУВАМ И ВИЖДАМ СЕГА ГОЛЯВ РАБОТАР ЗА НИЩОПРОВЕНЕ НО ДА СИ Е НА ДЪРЖАВНАТА ТРАПЕЗА ИЗМИСЛИЦИ ЗАБЛУДИ
  • 9 Васил

    6 2 Отговор
    Просто са пили една студена вода на тази среща с куклата на конци наречена Доган.
  • 10 Цъцъцъ

    7 0 Отговор
    Наяла се въшката, па се показала на челото!
    И ахмедчо и делянчо отдавна трябваше да са осъдени!
    Нооо ,кой да го стори ,като всички са еднакви и взаимно се крепят
  • 11 Българка

    15 0 Отговор
    Санкционирана за престъпления по Закона Магнитски мутра Пеевски есилно токсична. Всичко ,до което се е докоснал или го е унищожил, или е нанесъл сериозни щети. Крайно време е да бъде детрониран в ДПС, а прокуратурата да разгледа 300 страници престъпления в документите на САЩ, да го арестува, обвини, а съдът го осъди. Без осъждането и елиминирането от властта на Пеевски и Борисов нищо добро няма да бъде постигнато в България
  • 12 Смърфиета

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "хараре":

    Хади маале чикулата чикита.....
  • 13 Нормалността, Тимуре,

    7 1 Отговор
    Е, такива като тебе, дето казват “работата на функционирането” и едва говорят български, да свалят костюмите и да се разкарат от Народното събрание, където хич не им е мястото и да се върнат да копаят земята и пасат овце, за което стават!

    Коментиран от #20

  • 14 Айде

    11 0 Отговор
    Абсолютни глупости! На нормалните българи отдавна е ясно какво представляват партиите в България и какви са им "заслугите"!
  • 15 Празни приказки

    9 0 Отговор
    Много говори и нищо не казва,що за хора са това омръзнахте ни до болка,никой вече не вярва на политици долни хора,
  • 16 лудия

    5 0 Отговор
    Винаги съм знаел ,че Доган е най-хитрия и прагматичен политик през демокрацията. Сега с един куршум удря два заека. Първо изчиства ,тези които започнаха да не дават пари в касата ,а лежат на гърба на ДПС . Дори станаха по -ходжа от ходжата (Доган). Доган знае от Бай Тошо ,че икономическите лостове трябва да се държат здраво с една дума имаш ли пари командваш парада. Чрез машата (дилаф ) Пеевски ,сега ще разкара или ще го снижи ,защот има повод. И така ДПС отново в Форма и си е на мястото.
  • 17 Трябва да се чете

    3 5 Отговор
    ДПС е г-н Пеевски, и Той е ДПС, защото е легитимно избрания председател. Или Тимур не може да чете и за това не го е разбрал.
  • 18 Тимур и неговата комада

    1 0 Отговор
    Айде бе сигурен ли си?Съвсем за мезе взехте този народ,дето ви плаща заплатите,далаверите и каквото там се сетиш.
  • 19 ЧОЧО

    1 0 Отговор
    Тия са като грамофони плочи,каквото им е казано това говорят.
  • 20 Дурхан

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Нормалността, Тимуре,":

    Това време свърши ..вече българина ще копае а турчина ще управлява
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол