Отидете към основна версия

1 892 6

Важните новини във ФАКТИ на 12.07.2024 г.

  • йордан цонев-
  • искра михайлова-
  • илхан андай-
  • партия волт-
  • дпс-ловеч-
  • катастрофа-
  • елена дариева-
  • асен генов-
  • костадин костадинов-
  • национален съвет-
  • хамид хамид-
  • карлос контрера-
  • илко семерджиев-
  • въздушна линейка-
  • станислав атанасов-
  • евгений дайнов-
  • калоян паргов-
  • любомир стефанов-
  • александър кашукеев-
  • инфаркт-
  • христо панчугов-
  • дпс-
  • красимира катинчарова-
  • съд

Цонев настоя: „Правете разлика между апарата, който действа, и хората.“ По думите му бившите депутати от ДПС, които са заплашвали хората, са Джевдет Чакъров, Рамадан Аталай, Джейхан Ибрямов, Севим Али и други. „Ти ще предадеш ли нашия етнос, нашата партия?“ са питали по телефона

Снимка: БГНЕС

Йордан Цонев и Хамид Хамид: Бивши депутати от ДПС тормозят агресивно наши активисти

Много ясно казах тази сутрин - от 10 дни всички наши активисти са атакувани по телефона и когато се приберат по родните места. Всички дойдоха и ми казаха, че тезите, с които са атакувани, са: „Нашата партия ще им я дадем на тях ли? Турците ще си дадем партията ли?“. Това обяви Йордан Цонев от ДПС пред медии, цитиран от novini.bg.

Искра Михайлова: Няма конфликт Пеевски - Доган. Има конфликт между Пеевски и група хора, които не приемат новото

"Насажда се мнението, че има конфликт Пеевски - Доган. Много пъти г-н Пеевски и всички ние обясняваме, че такъв конфликт няма. Има конфликт между Пеевски и група от хора, които наистина не приемат подхода, начина, скоростта на работа и целите, които ДПС си е поставило с новото начало. Този избор не стои, той е изкуствено насаден". Това заяви зам.-председателят на ДПС Искра Михайлова в "Панорама".
Тя посочи, че е избрала да работи с Делян Пеевски още през февруари, на националната конференция на ДПС, когато новото ръководство е дефинирало "новото начало и задачите си".

Илхан Андай: Пеевски е "издействал" 7 областни управители. Кабинетът "Главчев" чува ръководеното от него ДПС

Виждайки, почетният председател, че нещата се получават за ДПС така, както никога досега, може би има и една завист, че при Пеевски могат да се случат неща, които при Доган не са се случили. Доган никога не е успявал да издейства 7 областни управители от ДПС. Доган никога не е повдигал темата Кърджали да има за областен управител етнически турчин от ДПС, докато сега това се случва.” Така журналистът Илхан Андай коментира в предаването “Без претенции” на Дарик радио разривът в отношенията между почетния председател на ДПС Ахмед Доган и съпредседателя на партията Делян Пеевски, който доведе до разцепление на парламентарната група с изключването и напускането ѝ на депутати.

От партия "Волт" призовават ПП-ДБ да върнат неизпълнен втория мандат, веднага след получаването му

В позиция до медиите от партия „Волт“ призовават от „Продължаваме промяната – Демократична България“ да върнат неизпълнен втория проучвателен мандат за съставяне на правителство, веднага след като бъде връчен на коалицията от държавния глава Румен Радев. Това съобщават от БТА

ДПС-Ловеч застава непоклатимо зад Доган и поисканата от него оставка на Пеевски

Областният съвет на ДПС – Ловеч излезе с декларация, в която се посочва, че членовете му застават непоклатимо до почетния председател на партията Ахмед Доган и решението му за оставки на Делян Пеевски и останалите в позицията му. Това съобщават от БНР.

Катастрофа на пътя Созопол-Бургас, преобърнал се е микробус с туристи

Тежка катастрофа на пътя Бургас - Созопол в платното посока Бургас, съобщават от БНТ.

Елена Дариева: Поставени сме пред избора между по-малкото зло - предсрочни избори или нежелано партньорство

Случващото се в ДПС предизвиква широк интерес и силно отеква в публичното пространство. Ставаме свидетели на едно дълбоко разцепление в тази партия. Наблюдаваме един пълнокръвен челен сблъсък между Ахмед Доган, почетният председател и лидерът на ДПС и Делян Пеевски, който е носителят на новото начало, консолидирал твърде много власт. Това каза за предаването “България, Европа и светът на фокус" на Радио “Фокус" социологът от агенция “Насока" Елена Дариева.

Асен Генов: Въпросът с фактическата роля на ДПС в българската политика остава нерешен

Докато броим депутатите на ДПС, светът около нас се променя. Това каза в „Лице в лице“ журналистът Асен Генов.
Според него „ние разбираме за някои драматични събития по света не от нашите политици, а от публикации в социалните медии на чуждите лидери“.

Костадинов: Пеевски много се надцени. Марионетката реши, че може да управлява своя ръководител

Ако ПП-ДБ потърсят подкрепата на ДПС-Доган или ДПС-Пеевски за правителство, на следващите избори няма да влязат в парламента. Това мнение изрази лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в "Още от деня".

Утре Националният съвет на ПП ще решава дали да подкрепи ДБ за съставяне на кабинет

Партия "Волт", която влиза в състава на коалиция ПП- ДБ, призова вторият мандат да бъде върнат веднага, след като бъде връчен от президента.
"Съставянето на кабинет в това Народно събрание не е в интерес на България и ние трябва да останем верни на избирателите," се казва в позицията.

От свои източници "Хоризонт" научи, че утре "Продължаваме промяната" ще проведе Национален съвет, за да вземе решение дали да подкрепи искането на партиите от "Демократична България" да бъде направен опит за съставяне на правителство.
По-рано днес Лена Бориславова заяви, че предстои да се обсъди как втората парламентарна сила ще подходи след връчването на втория мандат:
"Ситуацията е променена, така че ние сме в преговори с нашите колеги и надявам се в най-скоро време да имаме официална позиция, с която ще ви запознаем".

Хамид Хамид: Проблем има и всичко е само заради оцеляването на Рамадан Аталай и такива като него

Не смятам да напускам ДПС. За нов политически проект с мен не е разговаряно.

Контрера захапа кмета на София: Вместо да си свърши работата, рита топка в кабинета си с някакъв инфлуенсър

Вместо кметът Васил Терзиев да си свърши работата, той рита топка в кабинета си с някакъв инфлуенсър. Това каза в предаването „Лице в лице“ общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера по повод последния скандал в Столичен общински съвет за смяната на директорите в няколко дружества.
„Ако аз като общински съветник трети мандат не зная какви са проблемите на София, значи мястото ми не е в Столичния общински съвет. Известен съм с това, че сам си пиша докладите. Имената, посочени във втората част на доклада, съм ги консултирал с г-н Гълъбов и г-жа Петрова – затова сме и съвносители на предложението за смяната на директорите на шест общински дружества“, поясни той.

Илко Семерджиев: България никога не е била управлявана само от една партия, винаги от коалиции

„Силно се съмнявам, че е възможно правителство с втория мандат. Шансовете за кабинет намаляват все повече”. Това заяви бившият здравен министър Илко Семерджиев в предаването „Денят на живо” по NovaNews
Той мотивира твърдението си с думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който каза, че няма да подкрепи кабинет с втория и с третия проучвателен мандат. „ГЕРБ държи принципни позиции и не са склонни на компромиси”, каза Семерджиев.
„България никога не е била управлявана само от една партия, винаги се е управлявала от коалиции”, допълни той. Относно термина „Техническо правителство” той изтъкна, че политиката не е бизнес. „Ние нямаме такъв конституционен термин и публичната му употреба е опит за заблуда”, допълни Семерджиев.

Въздушната линейка транспортира от Велико Търново до "Пирогов" момиче в тежко състояние

16-годишно момиче в тежко състояние след катастрофа беше транспортирано с медицинския хеликоптер от областната болница във Велико Търново до "Пирогов" в София около 13 ч. Това е втора спасителна мисия на медицинския хеликоптер от великотърновската болница, съобщиха от БНР.
Девойката е пострадала в четвъртък при катастрофа на пътя между Търговище и Антоново. Във великотърновската болница е докарана от болницата в Търговище, стабилизирана е и отпътува с въздушната линейка за оказване на специализирана медицинска помощ.

Станислав Анастасов: Аталай днес съм го хванал как звъни да заплашва хора с уволнение, ако не си променят позицията

Последните събития не са особено приятни. Доган никога не бе допускал да се развява етническата карта, сега това. Тези разигравания започнаха, когато Рамадан Аталай, Джейхан Ибрямов и Джевдет Чакъров решиха, че някой ги измества. Това заяви Станислав Анастасов от ДПС в предаването „Лице в лице“ по bTV, цитиран от novini.bg.

Eвгений Дайнов: Пеевски се опита да "погълне" бързо и трескаво ДПС, за да стигне до премиер или вицепремиер

Бойко Борисов изпадна в пълна паника и дезориентация последната година и половина, когато Пеевски стана по-видим от него. Той в момента си мисли, че това е неговото спасение. Този процес неминуемо ще повлече и ГЕРБ, а Борисов си помисли, че най-сетне не се налага да прави нищо и, че само ще се оправи. Не, следващата криза е в ГЕРБ, те са част от този “гангстерски модел”, който приключи. Това коментира в предаването “Без претенции” по Дарик радио политологът Евгений Дайнов.

Калоян Паргов: Първата най-важна битка, която ни предстои, е за левите ценности и тяхното налагане

Първата най-важна битка, която ни предстои, е за левите ценности и тяхното налагане. Говорим за революция в ляво в контекста на всички предизвикателства на днешния свят – финансови, икономически, кризи, турбуленции, създаващия се нов световен ред, новите финансови и икономически параметри, биполярният блоков свят, който се оформя, битката между Севера и Юга, която не е от вчера.

Любомир Стефанов: ПП-ДБ ще направят опит за кабинет, но сами ще го провалят. Цялата им кампания беше сбъркана

“Продължаваме промяната - Демократична България” (ПП-ДБ) ще направят опит да съставят кабинет, но той ще бъде провален от самите тях. Цялата им кампания беше сбъркана и те останаха трети, сега по стечение на обстоятелствата са втори. Несъгласието вътре в партията се превръща в недоразумение, което може да доведе до разпад или до по-голямо консолидиране на тази коалиция. Това, което ме кара да бъда песимистичен е очевидното отсъствие на всякакъв план. Това коментира в предаването “Без претенции” по Дарик радио политологът Любомир Стефанов. По думите му, ако не се възползваме от този извънреден шанс, който получават ПП-ДБ за съставяне на кабинет, няма шанс да се получи и с третия мандат.

Почина голям наш бизнесмен

Почина голям бизнесмен, носител на титлата "Бизнесмен на България"- 2004 година.

Трима получиха инфаркти заради жегите в София

Оранжев код за опасно високи температури е обявен в цялата страна днес и утре. На места температурите ще достигнат до 40 градуса, предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология.

Панчугов: Пеевски ще направи собствен политически проект, базиран на силна корпоративна зависимост

Намесването в лидерския конфликт в ДПС на нова тема – етническата, показва някаква форма на отчаяние. Обикновено тя се повдига, когато има нужда от сплотяване.

Верижна катастрофа на АМ "Тракия", в едната кола е пътувала бременна жена

Верижна катастрофа на АМ Тракия предизвика "тапа".

ДПС не насажда етническо напрежение! Д-р Доган е носителят на етническия мир в България

„Възмутени сме от това, че дългогодишни членове на ДПС с повече от 25-годишна история, издигнали се до ниво зам.-председатели в партията, се опитват да всяват напрежение сред нашите симпатизанти и българската общественост. “

Красимира Катинчарова: Няма да преговаряме за втория и третия мандат

Няма да преговаряме за втория и третия мандат. Това каза Красимира Катинчарова, нечленуваща в парламентарна група. Тя беше сред депутати от парламентарната група (ПГ) на „Величие“, които се отцепиха. Това направиха и други нейни колеги, което доведе до преустановяване на съществуването на групата.

Дължим обяснение на нашите избиратели заради неудобството и объркването, което им причинихме със ситуацията около „Величие“, каза Катинчарова. Искаме да сложим край на тези, меко казано, интриги, които се случиха, добави тя. По думите ѝ случилото се е създало лош имидж на партия „Величие“.

Свидетели сме на изключително динамична ситуация. На мнение сме, че „се троши народна пара напразно“, каза също Катинчарова.

След писмото на Доган ПП-ДБ прати сигнал до Прокурорската колегия и главния прокурор

Депутатите от „Продължаваме Промяната – Демократична България” изпратиха сигнал до Прокурорската колегия на ВСС, и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов и ръководителя на СГП след писмото на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Сигналът е във връзка с информация за извършени престъпления по служба от магистрати, полицейски служители и представители на службите за сигурност.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол