Отидете към основна версия

518 1

След 2 години чакане Айтос взе 1 милион лева за канализация

  • кметът-
  • канализацията-
  • айтос

Айтос спечели проект по САПАРД и ще получи безвъзмездна помощ от 1 000 000 лв. за довършване на канализацията в града. Кметът на Община Айтос Евгени Врабчев го определи като „исторически", тъй като са минали повече от две години от неговото внасяне в Агенцията. Проектът е с входящ номер от април 2004 г. и едва наскоро се стигна до подписване на споразумение за неговото финансиране.

До 3-4 месеца предстои провеждането на тръжна процедура, съвместно с представителите на САПАРД. По проекта ще се изградят оставащите 10 процента от канализацията на градчето. Изпълнението най-вероятно ще започне през пролетта и ще завърши след около година.

Администрацията има готови проекти за общо 40 млн. лв., като повечето от тях са за инфраструктура в селата на общината. Най-големият проект е за пътя между Мъглен и Белодол, който ще скъси разстоянието от Айтос до курорта Срънчев бряг с 20 км.


Дават €15 млн. за пречиствателната станция в Банско
Към пролетта най-вероятно ще започне строителството на станцията за пречистване на отпадните води в Банско, съобщи кметът на градчето Александър Краваров. Инвестицията е за 15 милиона евр, като общината се ангажира с предоставяне на терен от 15 декара на немската фирма-инвеститор, добави той.

Процедурата предвижда общинският съвет да приеме устава на смесеното дружество, което ще правим с инвеститорите, каза още градоначалникът. И за пречиствателната станция и за инсталацията за преработката на отпадъците фирмите гарантират срок на завършване от 12 месеца, уточни кметът.

През септември започна изграждането на канализацията и водопроводите в местността Грамадето на курортния град, където се строят много нови хотели и къщи.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини