Last news in Fakti

29 Януари, 2010 00:00 663 0

Общината предвижда концесия за подлезите

  • подлезите-
  • йорданов-
  • кметът
Отдаване на 37-те подлеза в морската столица на концесия ще бъде отправено като предложение пред Общинския съвет. Това заяви кметът на Варна Кирил Йорданов. Градоначалникът посочи два варианта за изпълнение на проекта. Единият е една фирма да отговаря за сигурността и реда във всички подлези. Другата възможност е да се разпределят по райони както следва: бул. “Владислав Варненчик”, бул. “Сливница”, бул. “Република”, ул. “Младежка”, бул. “Св. Св. Константин и Елена” и бул. “Цар Освободител” ; бул. “Христо Ботев” , бул. “Приморски”, бул. “Княз Борис”, пътят Варна - “Златни пясъци”; бул. “Васил Левски” и бул. “8-ми Приморски полк”. Така три фирми ще отговарят за отделните пакети.

Отдаването на концесия ще подобри условията в подлезите и ще направи възможен контрола върху реда, смята Йорданов. Възможно е да се премахне заключването на подлезите или поне да се удължи часът, ако се осигури нужната охрана, каза още градоначалникът. Срока на концесията ще определят общинските съветници, ако предложението бъде прието, заяви Йорданов.

Изграждането на парк във "Владиславово", който да е аналогичен на този в "Младост" е второто предложение, което общината смята да отправи към Общинския съвет, каза кметът. Има изготвен проект за концесионера. Той е за площ от 30 000 кв. м. Предвиденият район се намира в близост до пощата в квартала. Идеята е да бъдат изградени детски площадки, зони за атракции и зони за активен спорт за всички възрастови групи. Има виждане в средата на парка да се разположат сцена и място за публика. Тя ще е разделителната ивица между по-възрастни и по-малки, каза още кметът. Според него това е начин да се разрешат и проблемите с осветлението, алеите и подлезите в района.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА