Last news in Fakti

27 Юли, 2009 00:00 664 0

Europea инвестира нови 300 млн. EUR у нас

  • логистичен-
  • инвестиции-
  • чакъров-
  • тръмбеш-
  • кметът-
  • полски-
  • еuropea-
  • логистичен парк-
  • полски тръмбеш-
  • община полски тръмбеш
Собственикът на испанската групировка Еuropea Пабло Гаридо и кметът на община Полски Тръмбеш Георги Чакъров подписаха меморандум за строителството на логистичен парк край града. Той ще се строи върху терен от 300 дка, който е частна общинска собственост.

Проектът
Намеренията на Еuropea и дъщерната й фирма Логистика ареа-България се обсъждат в общинския съвет още от края на миналата година. Целта е до 5 години върху терена да бъдат изградени 720 склада с площ минимум до 500 кв. м, паркинг с 4000 места, банков салон, офиси, хотел, заведения за хранене. Инвестицията е на стойност 300 млн. EUR. Това е третият поред логистичен парк, който испанската компания прави в България след тези в Елин Пелин и Бобов дол.

Еuropea е дъщерно дружество на групата Hestitram, която е на второ място по реализация на инфраструктурни проекти в Европа. Досега компанията е направила у нас 200 млн. EUR преки инвестиции.

Възможности
Стратегическото положение на терена на пътя Русе - Свиленград, който е част от международния коридор № 9 и в близост до бъдещото трасе на магистрала Хемус, ще позволи логистичният парк да се превърне в дистрибуторски и административен център на региона, посочи Пабло Гаридо.

Построяването на този логистичен парк е част от активната работа на община Полски Тръмбеш за привличане на чуждестранни инвестиции и съживяване на района, каза кметът Чакъров. Той посочи, че подобен меморандум общината е подписала и с друга чуждестранна фирма за изграждане на един от най-големите фотоволтаични паркове в страната, а също и с българския предприемач Койчо Белчев, който живее в Швейцария и иска да строи завод за биодизел. Испанският проект е от национално значение и очакваме в рамките на една година с помощта на Българо- каталунската камара в Полски Тръмбеш да бъдат привлечени още инвестиции, допълни кметът Чакъров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА