Отидете към основна версия

14 351 15

Продават жилища в одобрени за безплатно саниране сгради

  • imot.bg-
  • саниране-
  • оферти
Снимка: М. Богданова ©

След одобрението на първите жилищна сгради за саниране по безплатната програма за енергийна ефективност, която добре беше рекламирана от Министерство на регионалното развитие, на пазара се появиха оферти за продажбата на апартаменти в подобни сгради. В обявите освен разпределението и предимствата на имота, който се продава, е посочено, че се намират в сгради одобрени за саниране, сочи справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg.

Към момента, се предлагат около двайсетина 2- и 3-стайни жилища в София в райони като Гоце Делчев, Дружба, Изток, Лозенец, Люлин и Надежда. Жилище от 95 кв.м. в Гео Милев се оферира за 100 000 EUR. Сградата е тухлена и е строена през 80-те години на миналия век. Друг апартамент със същата големина в Дружба 1 се предлага за 58 208 EUR. Намира се в панелна сграда, строена през 1973 г.

Значително по-малко са все още са подобен тип апартаменти в по-големите градове на страната. За момента в  Пловдив се оферират подобни имоти в Изгрев. Цената на 3-стайното жилище е 26 000 EUR. Намира се в панелна сграда.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини