Отидете към основна версия

3 013 6

156 сгради са напълно санирани

  • саниране-
  • велико търново-
  • павлова

156 е броят на напълно санираните по проект „Енергийно обновяване на българските домове“. Това стана ясно по време на днешното официално откриване на санираната жилищна сграда на ул. „Венета Ботева“ № 1 във Велико Търново.

„Въпреки че програмата с европейско финансиране беше замразена, ние я размразихме и за няколко месеца успяхме да реализираме тези сгради”, каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова.

По време на церемонията Павлова отбеляза, че на живеещите в сградата е вече по-топло и уютно, обликът е променен, вписва се в ансамбъла с нови сгради в района, а с по-свежите цветове изглежда като ново строителство.

Шестетажната жилищна сграда на ул. „Венета Ботева“ № 1 е построена през 1987 г. Включва 18 апартамента, които са с подменена дограма, монтирана топлоизолация по външните стени и покрива и обновена фасада.

Между 40% и 60% по-ниски сметки са получили през миналия отоплителен сезон собственици на жилища разположени в сгради, които са били санирани, каза министър Павлова и отбеляза, че това е една от основните цели на програмата, освен подобряване на облика и осигуряване на работа за малкия и средния бизнес.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини