23 Януари, 2016 19:02 2 997 6

156 сгради са напълно санирани

  • саниране-
  • велико търново-
  • павлова
156 сгради са напълно санирани - 1

156 е броят на напълно санираните по проект „Енергийно обновяване на българските домове“. Това стана ясно по време на днешното официално откриване на санираната жилищна сграда на ул. „Венета Ботева“ № 1 във Велико Търново.

„Въпреки че програмата с европейско финансиране беше замразена, ние я размразихме и за няколко месеца успяхме да реализираме тези сгради”, каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова.

По време на церемонията Павлова отбеляза, че на живеещите в сградата е вече по-топло и уютно, обликът е променен, вписва се в ансамбъла с нови сгради в района, а с по-свежите цветове изглежда като ново строителство.

Шестетажната жилищна сграда на ул. „Венета Ботева“ № 1 е построена през 1987 г. Включва 18 апартамента, които са с подменена дограма, монтирана топлоизолация по външните стени и покрива и обновена фасада.

Между 40% и 60% по-ниски сметки са получили през миналия отоплителен сезон собственици на жилища разположени в сгради, които са били санирани, каза министър Павлова и отбеляза, че това е една от основните цели на програмата, освен подобряване на облика и осигуряване на работа за малкия и средния бизнес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Любо

    1 0 Отговор
    Каквото и да ги правят си остават бедняшки апартаменти в гетата(крайните квартали) безперспективни, депресиращи,обезценени .
  • 2 abv

    1 0 Отговор
    Нямам нищо против блоковете и апартаментите, но спрямо нас които живеем в къщи товна отстрана на държавата си е чиста дискриминация.Нека ме финансират до парите които получава един апартамент .Аз ще си поема останалото.
  • 3 ттт

    1 0 Отговор
    Остава сега един беловлас любител на Водката да обясни има ли "ВЗЕТИ ИМОТИ НА СОБСТВЕНИЦИ, БЕЗПЛАТНО САНИРАНИ", ЗАЩОТО НЕГОВИТЕ ЕМИСАРИ ТОВА ПЕЕХА и на срещите на кметовете с домоуправителите, заплашваха, че сдружим ли се и ще загазим, като платим дълговете на неплатежоспопсобните и на тия при чси- та случи ли се някъде това..Любо, да прав си, но все пак по добри от сега- не пипнати от 30/50 години.
  • 4 Браво

    1 0 Отговор
    Хубаво щеше да е, ако имаше една снимка и преди санирането, за да се види разликата. Ефект и полза има без съмнение.
    Критици, които мрънкат също ще има винаги. Като видят грозен сив блок се възмущават, а като го видят саниран като този от снимката се възмущават двойно :)
  • 5 неутрален

    1 0 Отговор
    Идеята е добра, но по български. Дано не ги санират и направят в състояние както блока в "Илинден", демек до никъде-без ремонтирано стълбище и без ремонтиран покрив и живущите слагат корита, за да тече в апартаментите. Преди година на едно училище, показаха го по телевизията, санирано преди година, мазилката на калкана паднала и добре, че не е имало занимания в този ден, че няма пострадали. Колкото до това, че са паднали сметките между 40-60%, чиста лъжа няма да са толкова почтени от топлофикация , за да им спаднат парите за премии, казвам го от личен опит. В къщи сме санирали отдавна жилището си и сме сменили дограмата, но от надписване на сметки ни съдраха години наред и ни слагаха най-висок дялово разпределение. При писане на писмо и аргументи за санирано жилище и сменена дограма и очакване, че сметките ще намалият, отговора на топлофикация беше, че щом сме имали пари за саниране и смена на дограма имаме пари да си плащаме и сметките за топлофикация. В таози страна е всичко демагогия и отчети на думи и цифри по документи. Колкото са качествени магистралите, същото ще е и със санирането, а на всички ни е ясно, "ЧЕ БЕЗПЛАТЕН ОБЯД, НЯМА" - това са наще пари, които ще ги връщат и наще деца.
  • 6 Бай Коста

    0 0 Отговор
    До Любо, първият. Прав си, разбира се, но как иначе да бъде, като поне 80 процента българи смятат себе си за бедни. В луксозни вили ли да живеят? Да не припомням вилите в Симеоново и Драгалевци какъв проблем имат с канализацията.