Отидете към основна версия

12 429 13

Създадоха 5-звезден летящ хотел (ВИДЕО)

  • hotelicopter-
  • хотел-
  • лукс

Компанията Hotelicopter доразработва първия в света хеликоптер хотел, като усъвършенства известния руски свръхтежък хеликоптер МИ В-12. Този огромен летателен апартамент ще предлага услуги на 5-звезден хотел. На борда ще се предлага рум сървиз, SPA, лечебни процедури, йога център, фитнес, ресторант, танцова зала и редица други неща.

Това е нов и уникален вид туризъм, който облекчава пътниците да не бързат с тежкия багаж по летищата и да очакват следващия полет или пък да ползват круизни кораби, ако страдат от морска болест.

Сама по себе си идеята за хотел в небето беше популяризирана преди време от други предприемачи, но така и тя е останала само на хартия, докато Hotelicopter почти е готов с първата си машина.

В корпуса на самолета има 18 луксозни стаи оборудвани с бани и легла на две нива, мини бар, кафемашина, DVD player и достъп до интернет. Всичко, което го има в един нормален хотел на земята.

Работата по създаването на хеликоптерите МИ В-12 започва още в далечната 1959 г. Първият от тях излита на 6 август 1969 г. като поставя нов световен рекорд – машината, тежаща 40.2 тона се вдига на височина 2250 метра, което за своето време е световен рекорд. Общо хеликоптерът има 7 световни рекорда. Общо 2 са произведените машини.

За момента не се споменава цената на билетите в летящия хотел, но съвсем скоро от компанията производител обещават да започнат да правят резервации. Първото летателен тур е предвидено да 26 юни 2016 г. Пътешествието ще бъде с продължителност 14 дни. За този период пътниците ще посетят Бахамите, Ямайка и Санто Доминго. Началната и крайната точка е Ню Йорк.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини