Last news in Fakti

16 Април, 2016 10:23 12 424 13

Създадоха 5-звезден летящ хотел (ВИДЕО)

  • hotelicopter-
  • хотел-
  • лукс

Компанията Hotelicopter доразработва първия в света хеликоптер хотел, като усъвършенства известния руски свръхтежък хеликоптер МИ В-12. Този огромен летателен апартамент ще предлага услуги на 5-звезден хотел. На борда ще се предлага рум сървиз, SPA, лечебни процедури, йога център, фитнес, ресторант, танцова зала и редица други неща.

Това е нов и уникален вид туризъм, който облекчава пътниците да не бързат с тежкия багаж по летищата и да очакват следващия полет или пък да ползват круизни кораби, ако страдат от морска болест.

Сама по себе си идеята за хотел в небето беше популяризирана преди време от други предприемачи, но така и тя е останала само на хартия, докато Hotelicopter почти е готов с първата си машина.

В корпуса на самолета има 18 луксозни стаи оборудвани с бани и легла на две нива, мини бар, кафемашина, DVD player и достъп до интернет. Всичко, което го има в един нормален хотел на земята.

Работата по създаването на хеликоптерите МИ В-12 започва още в далечната 1959 г. Първият от тях излита на 6 август 1969 г. като поставя нов световен рекорд – машината, тежаща 40.2 тона се вдига на височина 2250 метра, което за своето време е световен рекорд. Общо хеликоптерът има 7 световни рекорда. Общо 2 са произведените машини.

За момента не се споменава цената на билетите в летящия хотел, но съвсем скоро от компанията производител обещават да започнат да правят резервации. Първото летателен тур е предвидено да 26 юни 2016 г. Пътешествието ще бъде с продължителност 14 дни. За този период пътниците ще посетят Бахамите, Ямайка и Санто Доминго. Началната и крайната точка е Ню Йорк.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 3 Отговор
    Интересно защо използват руски хеликоптер и то с конструкция от преди 45 години? Отговора е ясен, така е по лесно да конструираш нещото. Ех тези изостанали РУСНАЦИ, какви работи са правели и продължават да правят.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Дарко

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Що ти какво си направил че да лаеш?
  • 3 Кофата

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Руснаците правят много неща, ОБАЧЕ НЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ ХУБАВИ АВТОМОБИЛИ!

    Коментиран от #4

  • 4 555

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Кофата":

    И ХУБАВИ ФИЛМИ...И МУЗИКА

    Коментиран от #5

  • 5 Carfen

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "555":

    Имат и хубави филми, ама са все за ВСВ :)
  • 6 Кобрата

    0 2 Отговор
    Руснаците ги вълнува космоса, самолети, ракети и всякакъв вид летателна техника. Те са НОМЕР 1 в тези работи.
    Относно автомобилите, може да не им са луксозни, но са надеждни. Или както казват руснаците - Грубой, ама здравой

    Коментиран от #7

  • 7 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кобрата":

    грубои ама здаровой?тва с московски акцент ли е?
    вярното е грубой и пълен боклукой!здаровой няма при руской!

    Коментиран от #9

  • 8 Комън Фючър

    0 0 Отговор
    Тази "новина" е от 2009 година, представете си за какви ни имат журналиститие от "Факти".
    Малко повече уважение към читателите, господа, не е като да няма интернет и да вярваме на партийния секретар на село.

    Первый в мире летающий отель готов к запуску
  • 9 555

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Грубой. здравой.,и сигурной като ,,КАЛАШНИКОЙ" за предпочитане и в АМЕРИКОЙ...ТЕНКОЙ

    Коментиран от #12

  • 10 Маурчи IV

    2 0 Отговор
    Кви са тия извръщения?
  • 11 Маурчи IV

    3 0 Отговор
    Я слушайте бре,
    На дъртия му стана интересно и глей кво намери у интернето

    В конце марта — в начале апреля 2009 года в СМИ появились сообщения, что американская компания Hotelicopter якобы строит первый в мире летающий отель, четырёхэтажный Отель-Вертолёт на 18 номеров[1][2], и базой для него послужил один из экземпляров В-12, купленный, по утверждениям компании, ещё в 2004 году. Однако впоследствии выяснилось, что сообщения об этом проекте — всего лишь рекламный ход для привлечения внимания к некоему интернет-сервису, который был запущен примерно через неделю после этих сообщений

    Начи тва е неаква реклама от преди 7 годин. Таквоз чудо нема и нема и да има.
  • 12 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "555":

    за откраднатия или по-скоро купения шмаизер ли говориш,дето едни балъци ги лъжеха 50 години че неграмотния комсомолец калашников го бил измислил?
    та немското дори и в руски ръце си показва класата,лошото е че когато руснаците решат да подобрят нещо по калашника и го о.ират :))!!!така е и с ладата 50 години никво развитие или само негативно.та както казах в предния пост пълен боклукои!
  • 13 ПШАГ

    0 0 Отговор
    Това е просто рекламна кампания за една търсачка на хотели, която даже вече не съществува. При това пусната като първо априлска шега, през 2009-а.
    Падението ви не знае граници.