Отидете към основна версия

21 333 9

Откъде младите британци имат пари за имот

  • жилище-
  • пари-
  • млади-
  • великобритания

Близо 60% от младите собственици (до 35 годишна възраст) във Великобритания са купили жилище с финансовата помощ на родителите си. Това се посочва в проучване извършено от организацията Legal & General и Центъра за икономическо и бизнес изследвания, цитирани от британското издание Daily Mail.

Годишно родителите във Великобритания харчат 6.4 млрд. EUR за покупка на апартамент на своите деца. Анализаторите са изчислили, че през настоящата година 305 900 млади британци ще се обърнат за финансова помощ към своите родители или приятели при покупката на собствен дом. Средно всеки от тях ще получи 22 400 EUR, което се равнява на 7% от стойността на жилището, обект на покупка.

Интересно е да се отбележи, че в 60% от случаите, парите се явяват подарък, а в 18.3% безлихвен заем. Едва 4.8% се дават под формата на заем като се начислява лихва.

През 2016 г. родителите ще предоставят на своите деца близо 37% от състоянието си, за да могат да си купят собствено жилище. Анализатори прогнозират, че към 2035 г. този показател ще надхвърли 50%, а за тези, които купуват жилища в Лондон, този процент вече е достигнат.

Всички тези данни доказват, че собственият имот за младите британци е недостъпен разкош. Властите трябва да следват политика на създаването на повече жилища, за да се забави темпът на поскъпване.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини