Last news in Fakti

5 Май, 2016 10:11 21 321 9

Откъде младите британци имат пари за имот

  • жилище-
  • пари-
  • млади-
  • великобритания

Близо 60% от младите собственици (до 35 годишна възраст) във Великобритания са купили жилище с финансовата помощ на родителите си. Това се посочва в проучване извършено от организацията Legal & General и Центъра за икономическо и бизнес изследвания, цитирани от британското издание Daily Mail.

Годишно родителите във Великобритания харчат 6.4 млрд. EUR за покупка на апартамент на своите деца. Анализаторите са изчислили, че през настоящата година 305 900 млади британци ще се обърнат за финансова помощ към своите родители или приятели при покупката на собствен дом. Средно всеки от тях ще получи 22 400 EUR, което се равнява на 7% от стойността на жилището, обект на покупка.

Интересно е да се отбележи, че в 60% от случаите, парите се явяват подарък, а в 18.3% безлихвен заем. Едва 4.8% се дават под формата на заем като се начислява лихва.

През 2016 г. родителите ще предоставят на своите деца близо 37% от състоянието си, за да могат да си купят собствено жилище. Анализатори прогнозират, че към 2035 г. този показател ще надхвърли 50%, а за тези, които купуват жилища в Лондон, този процент вече е достигнат.

Всички тези данни доказват, че собственият имот за младите британци е недостъпен разкош. Властите трябва да следват политика на създаването на повече жилища, за да се забави темпът на поскъпване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Краси

    2 0 Отговор
    Я, епа то като у нас, бе?
  • 2 savas

    3 2 Отговор
    за 5 години в Англия при средна заплата 6000паунда = 360000паунда или един як апартамент!!!
    за 5 години в БГ при средна заплата 600лв. = 36000лв. или това са 18461евра или един як апартамент в Горно Нанадолнище(то май няма такъв град)

    Коментиран от #3

  • 3 Сульо

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "savas":

    Англия е световен център за пране на пари, затова не може да правиш такова сравнение.
  • 4 onq s konq

    3 0 Отговор
    Пък ний си ги харчим и неопрани!
  • 5 444

    1 0 Отговор
    Няма такава средна заплата в Англия. Средната е около 3-3500 и то за Лондон. Всичко нагоре се реже с голям данък - над 50 % при по високите заплати.
    Та 3000 по 60 месеца - 180000. Трудно ще си купиш малка къщичка - гредоред дори в четвърта зона в Лондон.
    В БГ средната заплата е около 900 лева. По 60 - 54 000 или около 30 000 евро - скромен едно/двустаен в Люлин, което равно на 2/3 лондонска зона или малко къще в селата в западна посока - разбирай 4/5 лондонска зона.
  • 6 omnia mea

    2 0 Отговор
    Тези родители може да се водят британци, но не са англичани. Англичаните са най-най-студените к....та и мн рядко помагат на децата си, а децата им на свой ред ги натикват в старчески домове.
  • 7 Койчо

    1 0 Отговор
    Тъй като всички проблеми в България отдавна са решени и знаейки нашата отговорност към световните проблеми, смятам, че е настъпил моментът да подпомогнем движението на прогресивната английска младеж и да дадем мощен старт на едни нови отношения. Нъл тъй. Туй българските млади-вълци ги яли.
  • 8

    1 0 Отговор
    В нашата страна ни млади ни стари имат пари .Но и това си има хубави стани.Какви ли...Заобикалят ни бежанците и не искат да чуят за нас.
  • 9 Лин

    0 0 Отговор
    софиянчето каза 900 лв средна заплата, точка :D хаха, наивник.