Отидете към основна версия

2 746 6

Москва вече е с четвърто летище

  • летище-
  • москва-
  • откриване

В Москва беше открито четвъртото международно летище „Жуковский”. Изграждането му се състои от 3 етапа. Реализирането на първия започна през 2014 г. като бяха построени пътнически терминали с площ 15 000 кв.м. Капацитетът им е 4 млн. пътника на година. Изградени са и четирите пътища, до които може да се стигне до новото летище и паркинги.

Вторият и трети етап включват включва разширяване на първия пътнически терминал и строителството на втори. Общо разгънатата застроена площ на терминалите трябва да достигне 60 000 кв.м. Капацитетът на преминалите пътници трябва да се увеличи до 12 млн. на година.

През следващите пет години в изграждането на аеропорта ще бъдат инвестирани 10 млрд. рубли. Ще бъдат построени редица търговски имоти – като два многоетажни паркинга, хотел, две офис сгради и търговско развлекателен център. Всичко това ще допринесе летището да привлече допълнителни доходи и да предложи по-изгодни условия на авиокомпаниите, които да ползват летището, включително и нискотарифните.

„Жуковский” е най-отдалеченото от центъра на Москва летище. Намира се на близо 1 час път от руската столица. То се намира на мястото на експерименталното летище „Раменское”, на чиято територия се е провеждало Международното авиокосмическо изложение МАКС.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини