Last news in Fakti

30 Май, 2016 21:11 2 744 6

Москва вече е с четвърто летище

  • летище-
  • москва-
  • откриване

В Москва беше открито четвъртото международно летище „Жуковский”. Изграждането му се състои от 3 етапа. Реализирането на първия започна през 2014 г. като бяха построени пътнически терминали с площ 15 000 кв.м. Капацитетът им е 4 млн. пътника на година. Изградени са и четирите пътища, до които може да се стигне до новото летище и паркинги.

Вторият и трети етап включват включва разширяване на първия пътнически терминал и строителството на втори. Общо разгънатата застроена площ на терминалите трябва да достигне 60 000 кв.м. Капацитетът на преминалите пътници трябва да се увеличи до 12 млн. на година.

През следващите пет години в изграждането на аеропорта ще бъдат инвестирани 10 млрд. рубли. Ще бъдат построени редица търговски имоти – като два многоетажни паркинга, хотел, две офис сгради и търговско развлекателен център. Всичко това ще допринесе летището да привлече допълнителни доходи и да предложи по-изгодни условия на авиокомпаниите, които да ползват летището, включително и нискотарифните.

„Жуковский” е най-отдалеченото от центъра на Москва летище. Намира се на близо 1 час път от руската столица. То се намира на мястото на експерименталното летище „Раменское”, на чиято територия се е провеждало Международното авиокосмическо изложение МАКС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хибрид $

    2 2 Отговор
    нали бяха фалирали бре евроатлантици
  • 2 1 час път

    1 2 Отговор
    Що за бред? Те всичките летища са на 1час+ от центъра, това на 1 час от МКАД ли е? Аероекспресите имат безплатен Wi-Fi и пътя не се усеща толкова, но пак си е 52 -55мин. права линия без никакви спирки, а какво ли остава за път с кола??! Браво на руснаците! Дано трафика по Домодедово и Шереметиево се облекчи, че направо не се трае вече! Особено лятото, когато се юрнат всички бедни изстрадали, тънещи в нищета, депресирани руски просяци, да си почиват зад граница и да хвърлят по няколко милиарда $ в икономиките на богатите държави...
  • 3 Кольо

    2 2 Отговор
    Еееей горките братушки от ден на ден "потъват ли потъват"
  • 4 БУМ БАМ

    2 2 Отговор
    ОСЕМ ЛЕНТОВИТЕ АУТОБАНИ В РУСИЯ СА МАСОВИ ЗА РАЗЛИКА ОТ ЩАТИТЕ КЪДЕТО МАСОВИ СА ЧЕТИРИ ЛЕНТОВИ Е ТВА СА ЧАКАМ НЯКОЙ ДА МИ ГО РАЗЯСНИ ЩО Е ТЪЙ.......
  • 5 goni

    0 2 Отговор
    Абе, отдека имат пари тия бе?! Язека мислим че са от САЩ дето им плащат за ракетните двигатели! Те кубинците вече не им дават, оти станаа аркадаши със САЩ! Епа оно останаа само Корейците дето им "кихат", ама и те не сакат вече оти Чичо Доналд им обеща среща! Само дето не уточни каква е! Делова, или любовна!
  • 6 Киро

    0 0 Отговор
    Може още едно летище да са направили, ама асфалтов път до Сибир КОГА?

    Оня пък за осем лентови аутобани ми говори, абеее, ти кога беше за последно в Масква бе?!?

    Има аутобан от Шереметиево до града, който минава през Москва и това е! На 50 километра от Москва са едни асфалтови пътчета, да се смееш ли, да плачеш ли!

    https://www.youtube.com/watch?v=d4U5ZmkaXcM

    Ей тука да им се порадвате на руските пътища - това е ГЛАВЕН път, между другото!