Отидете към основна версия

3 217 6

Най-опасните градове в света

  • град-
  • опасност-
  • живот-
  • класация
Снимка: Shutterstock

При изготвянето на класацията на най-опасните градове за живее в света под внимание са взети фактори като брой убийства и насилия, степен на спазване на човешките права, търговия с наркотици, военни действия и тероризъм. Един от основните изводи е, че висока степен на престъпност има не само в градове от Изтока и Африка, но и на места, където не са се очаквали високи нива. Така например, в Северна Америка се оказва, че насилието процъфтява, в Европа – тероризмът, а в Австралия – търговията с наркотици.

По данни на ФБР за 2015 г. Сейнт Луис е най-опасният град в САЩ. Показателят на убийствата там е 59.3 на 100 000. Това е повече отколкото в Детройт и два пъти над нивата в Чикаго.

Причината за високото равнище на насилие в Каракас е недостигът на храни и рядкото поевтиняване на цената на петрола. В Хондурас е най-високото равнище на убийствата в света – 173.6 на 100 000 души. Крайбрежният град се използва като отправна точка за доставка на наркотици в САЩ.

В Ракка процъфтява екстремизмът. Авторите на класацията – изданието The Sun, определят града като сирийската столица на Ислямска държава. Карачи, както и преди, се смята за най-опасния мегаполис в света, а австралийският Пърт е меката на метамфетамините.

Най-опасните градове за живее в света

Пърт
Австралия

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини