Отидете към основна версия

15 426 15

За 10 EUR ставаш собственик на къща във Франция

  • лотария-
  • имот-
  • продажба-
  • франция

Френската агенция Simpatico намери нов начин за търговия с недвижими имоти – чрез лотария. Процедурата се състои в следното: към дадена къща, чиято стойност е например 100 000 EUR, има интерес. За нея се продават лотарийни билети с номинална стойност 10 EUR. В момента, в който за въпросния имот се продадат билети равни на стойността на имота (в случая 100 000 EUR), се провежда томбола и притежателят на билета става собственик на имота.

През това лято Simpatico са обявили пет обекта разположени в Южна Франция за продажба чрез лотария – от двустайни жилища в Екс ан Прованс на стойност 320 000 EUR до вила в Марсилия с цена 700 000 EUR.

Към началото на август в лотарията са взели участие близо 27 000 души. Организаторите си поставят за цел в близките месеци да привлекат още 50 000, включително и чрез откриването на представителства на компанията в различни европейски страни.

„Изхождаме от факта, че на собственика му отнема средно между 8 и 12 месеца, за да намери клиент. През това време потенциалните купувачи се опитват да получат кредит от банката, но днес близо 40% от молбите не се одобряват. Вместо да се оплакваме от кризата, се опитваме да намерим алтернативно решение”, обясняват представители на агенцията. Времето от „разиграването” на имота на лотария до тегленето на печелившия отнема между половин и една година.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини