Last news in Fakti

18 Септември, 2012 14:09 15 422 15

За 10 EUR ставаш собственик на къща във Франция

  • лотария-
  • имот-
  • продажба-
  • франция

Френската агенция Simpatico намери нов начин за търговия с недвижими имоти – чрез лотария. Процедурата се състои в следното: към дадена къща, чиято стойност е например 100 000 EUR, има интерес. За нея се продават лотарийни билети с номинална стойност 10 EUR. В момента, в който за въпросния имот се продадат билети равни на стойността на имота (в случая 100 000 EUR), се провежда томбола и притежателят на билета става собственик на имота.

През това лято Simpatico са обявили пет обекта разположени в Южна Франция за продажба чрез лотария – от двустайни жилища в Екс ан Прованс на стойност 320 000 EUR до вила в Марсилия с цена 700 000 EUR.

Към началото на август в лотарията са взели участие близо 27 000 души. Организаторите си поставят за цел в близките месеци да привлекат още 50 000, включително и чрез откриването на представителства на компанията в различни европейски страни.

„Изхождаме от факта, че на собственика му отнема средно между 8 и 12 месеца, за да намери клиент. През това време потенциалните купувачи се опитват да получат кредит от банката, но днес близо 40% от молбите не се одобряват. Вместо да се оплакваме от кризата, се опитваме да намерим алтернативно решение”, обясняват представители на агенцията. Времето от „разиграването” на имота на лотария до тегленето на печелившия отнема между половин и една година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Веско

    3 0 Отговор
    Много умно според мен! Така 100 % имота е продаден.
  • 2 Johny

    7 0 Отговор
    Лошото е , че в България е неприложимо . 99,99 % от хората ще мислят , че е нагласена работа :(

    Коментиран от #8

  • 3 Гост

    1 3 Отговор
    Джони, тезата ти е незащитена!
  • 4 kokomok

    0 1 Отговор
    тук как ще стане не знам , като се има предвид че половината имоти ги продават банките ,другите тези които са на часните съдия изпълнители , тези дето уж ще са с билети , маи няма да са Българи!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 5 Bobi

    2 0 Отговор
    Напълно е възможно и от половин година обмислям подобни идеи! Ако в близките години се реализира подобен проект в България и то при пълна прозрачност, спомнете си за тази статия и знайте, че аз стоя зад това. Просто един обикновен млад човек с креативно мислене, поглед в/у нещата от живота и стремеж да развие потенциала си в BG, преди държавата да го смачка и принуди да напусне!

    И все пак ще се опитам да осъщества идеите си! Поздрави!
    Боби
  • 6 CKCK

    1 0 Отговор
    Само дето ще се чака комисия по хазарта да одобри и разреши, но пък идеята е много добра.
  • 7 Mirotworec

    3 0 Отговор
    Имаше подобни опити в БГ през 2004-5 година, които успешно се провалиха :) Просто в БГ няма "институция", на която да се има доверие. И след пускане на слухове, за нагласени "печеливши" ... желаещите да се пробват в подобна "лотария " започнаха да клонят към 0-ла.
    Естествено, че на финала имаше и подадени жалби за неправомерно развиване на хазартна дейност ;)
    Но в новаторските идеи и иноватичното мислене няма нищо лошо, просто е дубаво да се отчита и манталитета на потенциалните потребители :)
  • 8 Бой

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Johny":

    и ще е нагласена работа. Ти как си го представяш, да подаряват имот за 1 000 000 лева и да е на случаен човек.
  • 9 зоя пейчинова

    2 2 Отговор
    Страхотна идея!
  • 10 Христо Ковачев

    2 1 Отговор
    КАКВА СТРАХОТНА ИДЕЯ БЕ ХОРА ,В БЪЛГАРИЯ ТОВА СЕ НАРИЧА ХАЗАРТ И КАТО ТЕ ИЗПРАСКАТ С ДАНЪК ПО ХАЗАРТА ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ЧЕ ВЪПРОСНИЯ АПАРТАМЕНТ Е ПРОДАДЕН ЗА 10 000 ЕВРО, ИДЕЯТА ДАТИРА ОТ 100 ГОДИНИ И НЕ Е НОВА
  • 11 Мастиката

    2 2 Отговор
    Идеята е абсурдна и неприложима. Малко математика. Ако стойността на лотарийния билет е 10 евро, а стойността на имота е 320 000 евро, значи трябва да се продадат 32000 билета, тоест, те трябва да намерят около 30000 души, които да харесат и искат да купят въпросния имот. При шанс 1/30 000 вероятността да се сдобия с имот по този начин си е направо нулева, а тия са поредните, които ловят шарани.
  • 12 1234

    0 0 Отговор
    Че това и при нас съществува ,покупката на имот си е чиста лотария а цените се движат около 10 е м2................
  • 13 isstina

    1 0 Отговор
    Преди около година - две осъдиха една мацка за такава лотария. Мисля беше във В.Търново. ако освободят тази дейност от данък в/у хазарта , брокерите масово ще организират лотарии .........
  • 14 VIP AMG

    0 1 Отговор
    Trqbva da probvat i za koli da gi prodavat taka,primerno AMG.
  • 15 брокер

    0 0 Отговор
    от къде да си купя дузина билети