Отидете към основна версия

3 608 7

Уникална сграда се руши

  • варна-
  • сграда-
  • областна управа-
  • патентно ведомство-
  • архитектура

Държавата не я ремонтира

Сградата на патентното ведомство във Варна, която преди 4 години беше дадена на Областната администрация във Варна да я стопанисва. Сградата все още не е ремонтирана. Ползват я бездомници. Ако не се вземат мерки за укрепването ѝ, тя може да стане и опасна за минувачите, тъй като мазилката се руши.

Сградата се намира в историческия център на Морската ни столица в Гръцката махала и е строена в началото на XX в. и е със стабилна каменна основа.

Какво обаче е бъдещето на сградата? „Областната управа стопанисва доста сгради. Те са с отпаднала необходимост. За съжаление, повечето са в такова състояние. Тази не е по-различна от другите, но е в по-добро състояние. Последно водихме преговори с Художествения музей. Харесаха сградата и в момента се прави остойностяване. Сградата няма да се продава или отчуждава парцелът. Да не мислят строители, че тук ще изникне сграда. Ще се ползва за нуждите на музея, било то за излагане на експонати ли като работилница. Работим върху това и мисля, че до края на годината ще бъде факт“, Казва Стоян Пасев, областен управител на Варна, цитиран от БНТ.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини