Last news in Fakti

15 Октомври, 2020 09:21 3 602 7

Уникална сграда се руши

  • варна-
  • сграда-
  • областна управа-
  • патентно ведомство-
  • архитектура

Държавата не я ремонтира

Сградата на патентното ведомство във Варна, която преди 4 години беше дадена на Областната администрация във Варна да я стопанисва. Сградата все още не е ремонтирана. Ползват я бездомници. Ако не се вземат мерки за укрепването ѝ, тя може да стане и опасна за минувачите, тъй като мазилката се руши.

Сградата се намира в историческия център на Морската ни столица в Гръцката махала и е строена в началото на XX в. и е със стабилна каменна основа.

Какво обаче е бъдещето на сградата? „Областната управа стопанисва доста сгради. Те са с отпаднала необходимост. За съжаление, повечето са в такова състояние. Тази не е по-различна от другите, но е в по-добро състояние. Последно водихме преговори с Художествения музей. Харесаха сградата и в момента се прави остойностяване. Сградата няма да се продава или отчуждава парцелът. Да не мислят строители, че тук ще изникне сграда. Ще се ползва за нуждите на музея, било то за излагане на експонати ли като работилница. Работим върху това и мисля, че до края на годината ще бъде факт“, Казва Стоян Пасев, областен управител на Варна, цитиран от БНТ.

Уникална сграда се руши

Уникална сграда се руши

Уникална сграда се руши

Уникална сграда се руши


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дидка

    11 0 Отговор
    Така се руши и къщата на бившият кмет на София Димитър Петков!!!
    Намира се на ул Неофит Рилски N64 !!! Чакат я да падне че някой да купи терена за без пари в идеален център на София !!! За тази сграда видите ли отговаря Янка Такиева която злоупотребява с културното наследство на гр София като я оставя да се руши и ползват двора за паркинг някой здрави момчета !!!
  • 2 Criminal

    6 0 Отговор
    Бар клошар..........цялата държава се руши, ама видиш ли още има за крадене от бай тошово........
  • 3 Рошко

    11 0 Отговор
    То при герб и новопостроеното се руши
  • 4 Ооо

    3 2 Отговор
    Да пада. На нейно място ще се реставрира чисто нова сграда - съвсем малко по-висока - 5-6 етажа повече с таванските... хората с радост ще дават по 1200 евра на квадрат общи части, стени, тераси и мазета!
    Само така ще се постигне пълно щастие :)
  • 5 Човек

    1 0 Отговор
    Да, руши се, това е все едно човек, за който се казва че е много опасен всъщност не е опасен !
    Нарочно се говори така , за да не си намери приятелка и други хубави неща !!!
  • 6 кенеф

    3 1 Отговор
    В България всичко уникално се руши, всичко вулгарно се множи.
  • 7 0707

    0 0 Отговор
    Крайно време е държавата да влезе в ролята си. В конституцията пише, че частната собственост е неприкосновена, но други закони ограничават тази частна собственост - имаш подобен имот - получен по наследство или купен без значение. После по силата на законите собствениците биват ограничавани да се разпореждат с подобни имоти - губят права и търпят щети за това, че реално не могат да се разпореждат с тях. Редно е държавата ако искат нейните граждани да се запазят подобни имоти да започни да плаща за възстановяването им или да ги изкупува от желаещи да ги продадат на пазарни цени ( поне на цената на терена) , щом се счита, че са общонационално богатство и не бива да се унищожават. Другото е грубо показване на правата на собственост, а да не говорим за административният произвол и корупцията, която генерират тези имоти...