Отидете към основна версия

2 828 12

Първи космически хотел

  • хотел-
  • космос-
  • проект

Ще бъде готов през 2027 г.

През последното десетилетие туризмът в световен мащаб отчиташе непрекъснат растеж, който беше пресечен от пандемията от коронавируса. Въпреки това желанието на хората да посещават екзотични места не се изчерпало. Някои дори смятат идеята за пътешествие в Космоса за напълно реална. Това е и една от причините да се реализира идеята за първия космически хотел. Най-достъпното от днешна гл.т място за това е космическата станция Voyager Class.

Плановете са първият хотелски комплекс да бъде с капацитет 400 души. Те няма да стоят само в своите стаи, а ще имат достъп до услуги, като във всеки друг хотел на Земята – барове, ресторанти, кино, SPA център.

Voyager Class ще е „въртяща се космическа станция, проектирана да произвежда различни нива на изкуствена гравитация чрез увеличаване или намаляване на скоростта на въртене. Тя ще представлява два концентрични структурни пръстена, фиксирани заедно. Вътрешният пръстен ще бъде докинг хъб, докато външният ще бъде „гръбнакът на станцията и ще осигури монтаж за обитаеми модули, слънчеви панели, радиатори и система за железопътен транспорт“.

Компанията, която се е заела с амбициозния проект, е Orbital Assembly Corporation (OAC). Строителството на космическия хотел ще започне през 2025 г., а първите гости ще посрещне през 2027 г. В момента компанията набира екип от специалисти за изграждане на хотела.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.

Свързани новини