4 Март, 2021 09:17 2 796 12

Първи космически хотел

  • хотел-
  • космос-
  • проект

Ще бъде готов през 2027 г.

През последното десетилетие туризмът в световен мащаб отчиташе непрекъснат растеж, който беше пресечен от пандемията от коронавируса. Въпреки това желанието на хората да посещават екзотични места не се изчерпало. Някои дори смятат идеята за пътешествие в Космоса за напълно реална. Това е и една от причините да се реализира идеята за първия космически хотел. Най-достъпното от днешна гл.т място за това е космическата станция Voyager Class.

Плановете са първият хотелски комплекс да бъде с капацитет 400 души. Те няма да стоят само в своите стаи, а ще имат достъп до услуги, като във всеки друг хотел на Земята – барове, ресторанти, кино, SPA център.

Voyager Class ще е „въртяща се космическа станция, проектирана да произвежда различни нива на изкуствена гравитация чрез увеличаване или намаляване на скоростта на въртене. Тя ще представлява два концентрични структурни пръстена, фиксирани заедно. Вътрешният пръстен ще бъде докинг хъб, докато външният ще бъде „гръбнакът на станцията и ще осигури монтаж за обитаеми модули, слънчеви панели, радиатори и система за железопътен транспорт“.

Компанията, която се е заела с амбициозния проект, е Orbital Assembly Corporation (OAC). Строителството на космическия хотел ще започне през 2025 г., а първите гости ще посрещне през 2027 г. В момента компанията набира екип от специалисти за изграждане на хотела.

Първи космически хотел

Първи космически хотел

Първи космически хотел

Първи космически хотел


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    14 6 Отговор
    Не е хубаво да не си пиеш лекарствата. И от сутринта зъл ракиджос без мезе.
  • 2 Мутра от черноморието

    12 1 Отговор
    Почваме да застрояваме космоса,да му мисли международната космическа станция!
  • 3 Далавери симеонов

    14 2 Отговор
    Ще ги проверя да не вдигат шум!
  • 4 Тиквата

    18 1 Отговор
    Там ще бягаме с Гешев след оставката, дано приемат кюлчета и евраци

    Коментиран от #6

  • 5 Ми то

    12 0 Отговор
    Това е супер,но не е за ПРОСТОСМЪРТНИ,а за хора с много пари и кураж,които са авантюристи.
  • 6 Виждащ

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тиквата":

    Е ще има да почакат,щото ще е след 7 г,сега ДУБАЙ ИЛИ ЮАР.
  • 7 Гост

    5 0 Отговор
    Пак пита: Защо статията не е в раздел технологии? Какво търси в раздел имоти? Напълнихте го този раздел с всякакви други статии, но не и полезни по темата. Една на десет за по темата с имотите НИ. Пишете или за имоти на другия крайна света, или за неща, които не са имоти.
  • 8 мадафакаДонкеле

    4 0 Отговор
    това не е хотел! това е подпорна стена!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гостенин

    1 0 Отговор
    Много природо-съобразно ще е придвижването до този космически хотел! Космонавтите с години наред се подготвят за излитане в Космоса, а тук какво - който има пари и хоп качва се в ракетата и излита. И ако има късмет, ще оживее и може да се наслади на тая глупост. Земята я съсипаха с тъпите си хотели, време е сега и на Космоса да му видят сметката!
  • 12 Ние тук 95 % се чудим

    1 0 Отговор
    Как на море да идем, вие космоса ни рекламирате?